Separatiștii din Catalunia, Țara Bascilor și Flandra susțin autonomia Ținutului Secuiesc

Autor: Claudiu.Padurean din 11 martie 2016, Vizualizari: 735

Liderii partidelor separatiste din Catalunia, Țara Bascilor și Flandra sprijină autonomia Ținutului Secuiesc. Anunțul a fost făcut într-o conferință susținută la Cluj, la care au participat și reprezentanți ai Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania, ai Consiliului Național Secuiesc și europarlamentarul FIDESZ Laszlo Tokes. Reprezentantul separatiștilor flamanzi, Gunther Dauwen, a declarat că autonomia ar fi un câștig pentru România, pentru că ar aduce pace, stabilitate și prosperitate.
”În context european, cuvântul autonomie este ceva normal. Nu este o amenințare, așa cum este înfățișat de de autoritățile române, ci este ceva obișnuit și este un instrument al democrației secolului XXI”, a spus Gunther Dauwen.

Gunther Dauwen reprezintă și grupul Alianța Liberă Europeană din Parlamentul European. Acest grup politic reunește 45 de partide separatiste, autonomiste sau regionaliste din întreaga Europă. La acest grup și-a anunțat intenția de a adera și Partidul Popular al Maghiarilor din Transilvania.dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama