Zucchero, cel mai bine vândut artist italian concertează la Cluj

Autor: bianca.padurean din 15 iunie 2016, Vizualizari: 2 146

Zucchero, cel mai bine vândut artist italian concertează la ClujZucchero, artistul italian ale cărui albume s-au vândut în peste 60 de milioane de exemplare, revine în România pentru a susţine două concerte în cadrul Zucchero Black Cat World Tour 2016. Pentru prima dată în cariera sa, Zucherro va cânta la Cluj, în 12 noiembrie, de la ora 20.00, la Sala Polivalentă, urmând ca pe 14 noiembrie, de la ora 20.00, artistul să susţină un concert, tot în premieră, la Sala Palatului din Bucureşti. Biletele se pot cumpăra de AICI.


În urmă cu doar o lună, Zucchero a lansat Black Cat, album produs de către trei din cei mai importanţi producători ai scenei internaţionale în acest moment: T Bone Burnett (cel care produce pentru Elton John), Brendan O Brian (Bruce Sprinsteen sau Bob Dylan) şi Don Was (producatorul celor de la Rolling Stones). La sfârşitul lunii septembrie, artistul va pleca în turneul mondial de promovare a albumului, turneu care include şi cele două concerte din România. Noul material discografic are 13 piese şi include colaborări cu monştri sacri ai rock-ului mondial, Bono şi Mark Knopfler – vocalistul, chitaristul şi compozitorul Dire Straits. Melodia Streets of Surrender este rezultatul colaborării artistice cu Bono şi este orchestrată cu inconfundabila chitară a lui Mark Knopfler.

 

Streets of Surrender (S O S) este un tribut adus victimelor atentatului de la sala de concerte Bataclan din Paris din noiembrie 2015. Albumul are rădăcini adânci în muzica afro-americană şi influenţe de rock-blues care ne amintesc de spontaneitatea lui Oro, Incenso e Birra, discul care s-a vândut în peste opt milioane de copii în întreaga lume şi la care a colaborat cu Eric Clapton. Black Cat s-a născut din nevoia de libertate creatoare, dintr-un instinct muzical aparte. Albumul nu urmează un anumit trend muzical, nici nu aparţine unui anumit gen. Fiecare melodie de pe Black Cat este unică în felul ei, dar toate se îmbină perfect şi formează un întreg.

 

Cariera lui Adelmo Fornaciari (cunoscut ca Zucchero) a debutat în Italia la începutul anilor 70, iar artistul a devenit cunoscut după ce a participat la mai multe festivaluri din Peninsulă, printre care şi celebrul Sanremo. În 1983 înregistrează primul album, Un Po di Zucchero. Este propulsat în vârful topurilor internaţionale după ce produce, împreună cu Randy Jackson, mai multe albume care sunt primite foarte bine de public. Primul succes uriaş îl are după ce scoate albumul Blue’s, în 1987. Materialul discografic, care s-a vândut în 1.3 milioane de exemplare numai în Italia, este şi acum cel mai bine vândut material rock din Peninsulă. În turneul de promovare a albumului îi are alături pe Joe Cocker şi Miles Davis. Din acest moment, Zucchero se impune pe scena muzicală internaţională, începe colaborări cu legende ale muzicii şi este consacrat definitiv drept unul dintre cei mai mari artişti italieni. Drept dovadă, Senza una Donna, melodia care a intrat direct pe primele locuri ale topurilor europene şi americane, este considerată una dintre cele mai frumoase compuse vreodată. În cei peste 30 de ani de carieră, perioadă în care artistul a vândut peste 60 de milioane de albume, a cântat alături de unii dintre cei mai importanţi muzicieni ai vremii: Eric Clapton, Ray Charles, B B King, Sting, Brian Adams, Iggy Pop, Brian May sau Luciano Pavarotti.

 

Zucchero Black Cat World Tour 2016 în România este produs de Diesel Events în colaborare cu Multimedia Organisation Kft. Biletele vor fi puse în vânzare începând cu data de 30 mai 2016 astfel: pentru spectacolul de la Cluj biletele vor avea preţurile între 78 şi 258 de lei şi pot fi achziţionate de la biroul Diesel Events (P-ţa Unirii 10, Cluj) sau online de la toate agenţiile mari de ticketing (www.eventim.ro, www.biletmaster.ro, www.ticketnet.ro) prin platforma www.dieselevents.ro.

dle templates freefilm online


Categoria: Life Style

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama