Clujul rămâne o destinaţie atractivă pentru studenţii francezi

Autor: Claudiu.Padurean din 29 iunie 2016, Vizualizari: 1 335

Clujul rămâne o destinaţie atractivă pentru studenţii franceziClujul este unul dintre cele mai atractive centre universitare pentru tinerii din Franţa. Ei aleg să studieze în domenii precum Medicina, Medicina Dentară, Medicina Veterinară sau Ştiinţele Economice datorită posibilităţii de a învăţa în primii ani în limba lor maternă, abia apoi urmează cursurile exclusiv în limba română. Cursurile au loc la universităţi ale căror diplome sunt recunoscute peste tot în Europa. De asemenea, contează şi faptul că la Cluj costurile vieţii şi taxele de studiu sunt mai mici decât în oraşele din Franţa.


În Cluj s-a format cea mai importantă comunitate academică francofonă din Europa Centrală şi de Est. În acest oraş studiază mai mulţi studenţi francezi decât în Moscova, spune directorul Institutului Francez, Benoit Bavouset. ”Avem 1.100 de studenţi francezi în acest oraş”, a spus directorul Institutului Francez.

 

Printre studenţii originari din Franţa se numără şi tineri care provin din familii româneşti stabilite acolo şi care au făcut şcoala integral în limba franceză. Ei au şi avantajul de a cunoaşte limba română şi de a se integra rapid în noile lor comunităţi.

 

Universităţile clujene oferă studii în limbile română, maghiară, germană, engleză şi franceză. Dintre ţările occidentale care furnizează mulţi studenţi universităţilor clujene fac parte, alături de Franţa şi Belgia, şi Suedia şi Germania.

dle templates freefilm online
Sursa: foto: Transylvania Cam

Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama