Clujul, judeţul cu cele mai bune rezultate la examenul de Bacalaureat

Autor: Claudiu.Padurean din 12 iulie 2016, Vizualizari: 1 156

Clujul, judeţul cu cele mai bune rezultate la examenul de BacalaureatClujul se află din nou pe primul loc în clasamentul naţional al rezultatelor obţinute la examenul de Bacalaureat. Nu există nici o şcoală cu promovabilitate zero, în schimb, există 19 licee în care toţi elevii şi-au luat examenul de bacalaureat.


Promovabilitatea înregistrată la examenul de bacalaureat din Cluj a fost de 83,32 la sută. Există doar două note de 10, însă există 989 de note între 9 şi 10. De asemenea, există peste 2.000 de note cuprinse între 8 şi 9. Cu alte cuvinte peste 80 la sută din cei 3.257 de elevi care au promovat examenul au obţinut note de peste 8. Aceste rezultate vin la doar câteva zile după ce Clujul s-a aflat pe locul doi în ţară în privinţa rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională. În ultimii ani, Clujul a fost permanent între primele trei judeţe din ţară în privinţa rezultatelor obţinute la Evaluarea Naţională şi la Bacalaureat, dar şi la rezultatele obţinute de profesori la examenele de titularizare şi definitivat, spune inspectorul şcolar general al judeţului Cluj, Valentin Cuibus.

 

Promovabilitatea înregistrată în judeţul Cluj ar putea creşte şi mai mult. 216 elevi au obţinut medii cuprinse între 5 şi 6. Cei mai mulţi dintre ei vor face, probabil, contestaţii, cu speranţa că vor obţine cele câteva sutimi în plus necesare pentru a depăşi pragul mediei 6 şi vor fi declaraţi promovaţi.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama