Ionel Mang (PSD): Spitalul Regional de Urgenţă este imperios necesar pentru Cluj şi Transilvania!

Autor: invitati din 4 august 2016, Vizualizari: 2 115

Executivul Consiliului Judeţean Cluj a recunoscut că Spitalul Regional de Urgenţă a fost doar o altă promisiune de campanie electorală fără vreo sustenabilitate practică.

 

 


Alin Tişe a declarat recent, într-o conferinţă de presă că Spitalul Regional de Urgenţă nu poate fi construit de Consiliul Judeţean pentru că nu există resurse financiare: „Spitalul Regional de Urgenţă, v-o spun cu toată responsabilitatea, nu poate fi construit de Consiliul Judeţean. Pentru că Spitalul Regional de Urgenţă este al regiunii. Este un proiect naţional. Consiliul Judeţean Cluj nu are resurse să construiască un spital dimensionat pentru toată regiunea Transilvania sau pentru regiunea de Nord-Vest. De aceea, trebuie şi dumneavoastră să ştiţi că nu se poate construi un Spital Regional de Urgenţă din bugetul judeţului, indiferent cine e preşedinte de Consiliu Judeţean”.

 

Social-democratul Ionel Mang, medic chirurg, actual membru al biroului politic al PSD Cluj a precizat însă că Spitalul Regional de Urgenţă Cluj este imperios necesar pentru Cluj şi Transilvania, care va reuni specialităţile medicale necesare în vederea rezolvării cazurilor complexe într-un timp cât mai scurt şi, implicit, pentru a veni în sprijinul pacienţilor.

 

„Guvernul PSD a susţinut finanţarea cu 100.000.000 euro, prin Programul Operaţional Regional, contribuţia Guvernului şi a autorităţilor locale, construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj. Astfel, Spitalul Regional de Urgenţă Cluj va fi finanţat după formula, 50 milioane de euro contribuţia UE, 40 milioane contribuţia Guvernului şi 10 milioane contribuţia autorităţilor locale. 

 

Proiectul a fost comunicat încă din 2004 de pe vremea când era preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, dl. Marius  Nicoară însă din cauza lipsei de peseverenţă a foştilor preşedinţi ai PNL Cluj, Horea Uioreanu, Mihai Seplecan şi Alin Tişe, proiectul a eşuat. În 2008 actualul preşedinte al Executivului judeţean, Alin Tişe a promis la rându-i contrucţia Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, însă a rămas la nivel de promisiune” a declarat Ionel Mang.

 

În acest context, medicul Ionel Mang consideră că „în zadar am beneficiat de un sprijn guvernamental şi european, dacă cei din administraţia locală şi judeţeană se pare că nu au nici cel mai mic interes să susţină real proiectul”.

 

dle templates freefilm online


Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama