Strauss Festival Orchestra Vienna concertează în Cluj-Napoca, în 19 decembrie, la Operă

Autor: bianca.padurean din 4 decembrie 2016, Vizualizari: 3 423

Strauss Festival Orchestra Vienna concertează în Cluj-Napoca, în 19 decembrie, la OperăStrauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler aduce fascinaţia muzicii autentice vieneze în Cluj-Napoca. Spectacolul veritabil vienez va avea în plus o componentă vizuală, prin graţia corpului de balet Pegani, din care fac parte prim balerinii Romina Kołodziej şi Vladimir Snizek. Spectacolul “Vienna Classic Christmas” are loc pe 19 decembrie, de la ora 19:30, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca.


Strauss Festival Orchestra Vienna este un ansamblu de top al Vienei, loial autenticităţii vieneze şi având o caracteristică personală, care constă în farmecul şi bucuria de a face muzică la cel mai înalt nivel artistic. Orchestra fascinează auditoriul din toată lumea cu îmbinarea desăvârşită a jovialităţii cu profunzimea artistică. Fondată în 1978 de legendarul dirijor Peter Guth, Strauss Festival Orchestra Vienna a primit în rândurile sale muzicieni excepţionali, păstrându-şi supremaţia între marile ansambluri vieneze de gen. Strauss Festival Orchestra Vienna, cunoscută publicului românesc după invitaţia în Festivalul Enescu, aduce de opt ani românilor Crăciunul în paşi de vals, de fiecare dată cu spectacole sold-out. Primul spectacol sold-out din acest an este cel din 15 decembrie, de la Sala Palatului.

 

De la începutul mileniului, Strauss Festival Orchestra Vienna susţine anual Concertul de Anul Nou în Sala Mare a renumitei Wiener Konzerthaus. Concertul de pe 1 ianuarie 2017 va fi condus de maestrul Willy Büchler, care va dirija Strauss Festival Orchestra Vienna şi în turneul de Crăciun din România. Născut în Viena, maestrul Willy Büchler este personajul cheie al spectacolului, stăpânind nu doar scena, ci şi publicul, pe care îl invită să participe cu totul la spectacol. Capacitatea incomparabilă de a cuprinde muzicienii şi publicul şi de a dirija cu vioara în mână, continuând tradiţia lui Johann Strauss, i-au adus recunoaşterea internaţională şi preţuirea spectatorilor.

Spectacolul autentic vienez va aduce spectatorilor români o premieră care va completa tabloul fabulos al Vienei Imperiale – graţia corpului de balet, care va crea o poveste diferită pentru fiecare piesă muzicală, cu o coregrafie semnată de celebra balerină Raffaela Pegani, o artistă cu o carieră îndelungată împreună cu Strauss Festival Orchestra Vienna. Romina Kołodziej a studiat la Opera de Stat din Viena şi este prim-balerină la Teatrul Naţional Slovac din Bratislava. Vladimir Snizek este balerin, coregraf, manager, având o agendă încărcată, cu turnee în toată lumea.

 

Rafinament, eleganţă, distincţie într-un mirific spectacol de Crăciun, care îmbină auditivul, vizualul şi emoţionalul – spectacolul Vienna Classic Christmas, susţinut de Strauss Festival Orchestra Vienna sub bagheta maestrului Willy Büchler! Luni, 19 decembrie, ora 19:30, la Opera Naţională Română Cluj-Napoca. Evenimentul face parte din Programul naţional cultural “Artă contra Drog” 2016, proiect derulat de Centrul Internaţional şi pentru Drepturile Omului - CIADO România şi Asociaţia Culturală de Teatru, Muzică şi Film „Dracula”.

Biletele se găsesc la Agenţia de bilete a Operei şi online, pe www.vandbilete.ro.

 

 

Program:

 

Johann Strauß Sohn: Ouvertüre zur Operette „Waldmeister“

Johann Strauss Sohn: Frühlingsstimmenwalzer op. 410 (Ballett)

Johann Strauss Sohn: Tik-Tak-Polka op. 365

Eduard Strauß: Herz an Herz, Polka-Mazur op. 27

Johann Strauß Sohn: Schatz – Walzer op. 418

Johann Strauß Sohn: Tritsch – Tratsch – Polka op. 214 (Ballett)

 

Pauză

Eduard Strauss: Sarazenen – Marsch op. 297

Eduard Strauß: Bahn frei! Polka schnell op.45 (Ballett)

Johann Strauß Sohn: Morgenblätter, Walzer op. 279

Johann Strauß Sohn: Annen – Polka op. 117

Eduard Strauss: Mit Vergnügen, Polka schnell op. 228

Johann Strauß Sohn: An der schönen blauen Donau, Walzer op. 314 (Ballett)

Josef Strauss: Plappermäulchen, Polka schnell op. 245

dle templates freefilm online


Categoria: Life Style

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama