Horia Nasra: „Mediocritatea în administraţia judeţului Cluj poartă un nume: Alin Tişe”

Autor: invitati din 31 ianuarie 2017, Vizualizari: 2 434

PSDiştii clujeni constată că „Alin Păunel Tişe nu a depăşit etapa frustrărilor personale, de a sta în umbra politică a naşului său, Emil Boc”, de faptul că în „11 decembrie 2016 nu a fost ales de clujeni senator”.


 

 

„Mediocritatea în administraţia judeţului Cluj poartă un nume: Alin Tişe. Orice clujean a observat la acest început de an că Alin Tişe doar macerează zicerile domnului Emil Boc uitând că de 8 luni este preşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi în dreptul său apar ZERO realizări. Este un fel de şefuţ second hand al judeţului a cărui singură preocupare administrativă este să cum să împartă fondurile judeţene pe criterii oneroase” a declarat Horia Nasra, preşedintele PSD Cluj.

 

În speranţa că „finul primarului Emil Boc mai are un gram de decenţă şi bun simţ” PSD îi reaminteşte:

  1. PSD susţine construirea Spitalului Regional de Urgenţă Cluj şi aminteşte că în Stategia Naţionala 2014-2020 în domeniul Sănătăţii, aprobată în şedinţă de Guvern PSD, în Acordul de Parteneriat aprobat de CE şi memorandumul cu Banca Mondială, se menţionează expres Spitalul Regional de Ugenţă Cluj ca obiectiv prioritar construibil din fonduri europene. Alegaţiile domnului Alin Tişe cu privire la situaţia acestui obiectiv regional sunt penibile, în mandatul său de preşedinte al Consiliului Judeţean (2008-2012), corelat cu mandatul de premier al naşului său Emil Boc, nerealizând NIMIC pentru construirea acestui Spital.
  2. Alin Tişe trebuie să explice în 2017 ce se întâmplă cu sistemul integrat de management al deşeurilor! Proiectul trebuia finalizat în 26 martie 2012 iar valoarea investiţiei este de 108 milioane lei din care 98% fonduri europene. La mai bine de 4 ani de la data când trebuia să fie dată în funcţiune, lucrarea este blocată, fără o perspectivă clară a momentului când va fi terminată. Nefiind finalizată până în decembrie 2015, tot ceea ce se va cheltui pentru finalizarea lucrării nu va mai fi considerată cheltuială eligibilă şi va trebui suportată din bugetul Consiliului Judeţean.
  3. Alin Tişe trebuie să explice şi de ce două proiecte asumate de către conducerea USL a Consiliului Judeţean Cluj în anii trecuţi, finanţarea unui abator care ar urma să fie construit în Iclod şi finanţarea construirii noului centru de colectare a legumelor şi fructelor din Câmpia Turzii sunt abandonate.

De asemenea, social-democraţii clujeni îi mai reamintesc lui Alin Tişe că după ce a pierdut alegerile din 2012 şi implicit conducerea Consiliului Judeţean Cluj, judeţul Cluj a fost o prioritate pentru Guvernul PSD, unele investiţii continuând şi astăzi:

  1. Pista de 2.100 de metri a Aeroportului Internaţional Cluj „Avram Iancu”  a fost o prioritate zero pentru Guvernul PSD, un obiectiv de importanţă naţională, o investiţie de 230 milioane lei în pista propriu-zisă, 11,6 milioane de lei pentru devierea râurilor Murători şi Becaş, 4,5 milioane pentru partea de ghidaj şi 23 de milioane pentru exproprieri.
  2. Şi dacă luăm ca referinţă luna octombrie a anului 2013 (la inaugurarea pistei de 2.100 metri a Aeroportului Inernaţional Avram Iancu Cluj), când primarul Emil Boc îi cerea vicepremierului Liviu Dragnea, un ajutor pentru realizarea bazei sportive din Gheorgheni, în 2016, finul Tişe şi naşul Boc au uitat să amintească acea rugăminte adresată preşedintelui PSD, Liviu Dragnea şi care s-a finalizat printr-o finanţare de aproximativ 20 de milioane de lei, asigurată de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Compania Naţională de Investiţii.
  3. Guvernul PSD a alocat 188 de milioane de lei din bugetul naţional, Autostrăzii Transilvania, pentru a acoperi datoriile guvernului Boc şi a reînceput lucrările la acest obiectiv regional, alocând în fiecare an sume considerabile din buget.
  4. O altă investiţie importantă este autostrada Turda-Sebes de 70,2 km, în valoare de 550 milioane de euro, care va lega Transilvania prin coridorul 4 de Europa, şi pentru care şi în 2017 se alocă sume considerabile. Conform vicepremierul Sevil Shhaideh, în 2017, vor fi finalizate două loturi din autostrada Turda-Sebeş!
  5. Tot în bilanţul guvernării PSD îi mai amintim finului primarului Emil Boc finalizarea centurii Vâlcele-Apahida, pentru aceasta alocându-se din fonduri guvernamentale 113 milioane lei.

dle templates freefilm online


Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama