Vreau Adunare Constituantă! Guvernul, Parlamentul să plece!

Autor: Claudiu.Padurean din 1 februarie 2017, Vizualizari: 1 712

Vreau Adunare Constituantă! Guvernul, Parlamentul să plece!Modificarea ilegală a unei legi organice, Codul Penal, prin intermediul unei ordonanţe de urgenţă a Guvernului a umplut de bucurie inimile infractorilor. Corupţii au pus şampania la rece, iar oamenii cinstiţi au ieşit în stradă.


Ceea ce s-a întâmplat acum este echivalent cu moartea clinică a republicii. După un asemenea act, cred că este nevoie de demisia Guvernului şi de dizolvarea Parlamentului. Cred că este necesar să votăm o Adunare Constituantă.

 

Cred că actuala Constituţie, croită după măsura bătrânului bolşevic, inculpatul Iliescu Ion, nu mai corespunde României de azi. De aceea, vreau să votăm o Adunare Constituantă care să interzică Guvernului să mai emită ordonanţe de urgenţă. Vreau să fie eliminate prevederile legale care prevăd retroactivitatea legii penale mai favorabile. Vreau eliminarea imunităţii parlamentare. Vreau să fie eliminată situaţia aberantă în care Parlamentul poate demite Guvernul, dar nu poate ataca un act emis de Guvern, ci doar Avocatul Poporului are acest privilegiu. Vreau să fie desfiinţată Curtea Constituţională, iar prerogativele de control constituţional să fie preluate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, adică de magistraţi de carieră, nu de politicieni reşapaţi. Vreau ca republica să fie înlocuită de monarhie, cu un Rege sau o Regină care să aibă drept de veto pentru a opri abuzurile politicienilor. Vreau ca România să revină la tradiţia cu adevărat democratică a monarhiei constituţionale, precum cea din Marea Britanie, Olanda sau Belgia. Vreau o ţară liberă de borfaşi. Cer prea mult?

dle templates freefilm online


Categoria: Opinii

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama