ClujInsider.ro: Sonaca deschide prima fabrică de componente aerospaţiale din Cluj

Autor: bianca.padurean din 28 februarie 2017, Vizualizari: 2 528

ClujInsider.ro: Sonaca deschide prima fabrică de componente aerospaţiale din ClujCompania belgiană Sonaca îşi va inaugura oficial fabrica ridicată în comuna Moldoveneşti, judeţul Cluj. Inaugurarea va avea loc în data de 10 martie. Construcţia fabricii din Moldoveneşti a durat 18 luni, iar primele linii de producţie au fost puse în funcţiune la jumătatea lunii septembrie 2016. În prezent, fabrica are 30 de angajaţi, iar numărul lor va creşte până la 200 în anii următori.


Investiţia realizată de compania Sonaca Aerospace Transilvania SRL a fost posibilă datorită ajutorului de stat oferit de Guvernul României, în valoare de 24,1 de milioane de lei (5,4 milioane de euro). Valoarea totală a investiţiei este de 52 de milioane de lei (11,8 milioane de euro).

De asemenea, compania a beneficiat de sprijinul echipei InvestRomania care a oferit asistenţă pe parcursul derulării acestui proiect.

Sonaca Aerospace Transilvania SRL este subsidiara locală a grupului belgian Sonaca SA. Obiectul principal de activitate al grupului belgian este dezvoltarea, producţia, ansamblarea şi testarea de structuri şi sisteme destinate industriei aerospaţiale, destinate uzului civil şi/sau militar. Printre acestea se numără componente ale aripilor aeronavelor sau fuselaje complexe.

 

Citiţi mai multe AICI.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama