Cluj: Tinerii poligloţi au şanse mai mari de angajare

Autor: Claudiu.Padurean din 13 martie 2017, Vizualizari: 2 135

Cluj: Tinerii poligloţi au şanse mai mari de angajareVorbitorii de limba franceză sau de limba germană au şanse mai mari de angajare la companiile din domeniul tehnologic din Cluj. Oraşul a atras un mare număr de investitori francofoni şi germanofoni, care preferă să îi angajeze pe tinerii care vorbesc şi aceste limbi, pe lângă română şi engleză. De asemenea, au şanse mari de angajare şi cei care vorbesc limbi mai puţin răspândite, precum limbile scandinave, olandeza sau coreeana.


Pentru tinerii din Transilvania, germana a încetat să mai fie doar limba saşilor, iar franceza limba lui Voltaire. Cele două limbi oferă un avantaj considerabil tinerilor care încearcă să se angajeze în cadrul unor companii multinaţionale, care au investit la Cluj de-a lungul ultimilor ani, spune reprezentantul unei societăţi din domeniul energetic, Petre Butu.

 

Stăpânirea limbii franceze este un avantaj cert şi pentru tinerii care lucrează în domeniul IT, afirmă fondatoarea unei companii din domeniul producţiei de aplicaţii informatice, Axon Soft, Anca Vescan.

 

Nu doar companiile tehnologice oferă un mare număr de locuri de muncă tinerilor capabili să vorbească mai multe limbi. Clujul a devenit în ultimii ani un centru important în domeniul outsourcingului de servicii. Companii care oferă servicii de tip relaţiile cu clienţii, contabilitate, financiar sau call center au creat câteva mii de noi locuri de muncă în ultimii cinci ani.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama