De Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, liderii UDMR cer plăcuţe multilingve

Autor: bianca.padurean din 15 martie 2017, Vizualizari: 3 682

De Ziua Maghiarilor de Pretutindeni, liderii UDMR cer plăcuţe multilingvePreşedintele executiv al UDMR, Balint Porcsalmi, a cerut autorităţilor clujene, în discursul său ţintut în faţa fostului hotel Biasini, în care se întâlneau revoluţionarii de la 1848, instalarea de plăcuţe multilingve în Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc nu a fost prezent la manifestaţiile de anul acesta. Au fost, însă, prezenţi, prefectul Gheorghe Vuşcan şi preşedintele Consiliului Judţean Cluj, Alin Tişe.


“Un semn clar şi puternic de egalitate şi fraternitate ar fi amplasarea plăcuţelor, nu de frână, ci multilingve: Cluj, Koloszvar, Klausenburg. Şi cred, cu tărie, că ar fi, într-adevăr, o dovadă vie a libertăţii noastre, a tuturor clujenilor”, a spus la Cluj Balint Porcsalmi.

 

Câteva mii de maghiari au participat la celebrarea Zilei Maghiarilor de Pretutindeni care este celebrată, la Cluj, prin largi manifesaţii publice. După slujba religioasă oficiată în biserica Sfântul Mihail, maghiarii îmbrăcaţi în straie de sărbătoare s-au îndreptat spre clădirea fostului hotel Biasini din Cluj, de pe strada Avram Iancu, unde au avut loc discursurile oficiale. Manifestaţiile de anul acesta au avut parte şi de un incident. Un tânăr a fost amendat de jandarmi cu 500 de lei pentru afişarea drapelului neoficial al Transilvaniei. Jandarmii i-au cerut tânărului să îndepărteze acest drapel. Potrivit autorităţilor, tânărul este membru al PPMT.

 

Urmăriţi imagini de la manifestaţia de 15 martie 2017 AICI:

 

dle templates freefilm online


Categoria: Politica / Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama