www.AutoPieseonline24.ro

Hyundai a testat i30N - primul model dezvoltat in cadrul diviziei de performanta N

Autor: mihaela.ursan din 17 martie 2017, Vizualizari: 698

Hyundai a testat i30N - primul model dezvoltat in cadrul diviziei de performanta NHyundai testeaza, in conditii de iarna, primul model dezvoltat in cadrul diviziei de performanta a marcii. i30N, cel de-al treilea membru al familiei i30, va fi lansat in Europa in a doua jumatate a anului 2017, dupa debutul versiunii in cinci usi din luna ianuarie, precum si a variantei i30 Wagon in cadrul Salonului Auto de la Geneva, in luna martie.


Hyundai i30N a fost dezvoltat avand ca sursa de inspiratie domeniul motorsport. Pe parcursul testarilor din Suedia, Thierry Neuville, pilotul Hyundai Motorsport din cadrul Campionatului Mondial de Raliuri, a verificat performantele autovehiculului pe un lac inghetat. Momentele au fost surprinse intr-un film de prezentare, care poate fi vizualizat accesand link-ul: https://youtu.be/c_VO2w6knKA.

„Clientii sunt foarte interesati de noul model, motiv pentru care sunt fericit ca am avut sansa de a fi implicat in proiect. Inginerii Hyundai au acordat o atentie deosebita pentru dezvoltarea cutiei de viteze si a diferentialului. De asemenea, autovehiculul dispune de tractiune si stabilitate sporite in conditii de drum alunecos, fiind totodata usor de manevrat. Un conducator auto va beneficia de o senzatie similara de condus cu cea oferita de o masina de curse”, a declarat Thierry Neuville.

Testele pentru dezvoltarea si reglarea sistemelor dinamice ale autovehiculului se desfasoara in Arjeplog, Suedia. Sistemul de control electronic al stabilitatii (ESC), diferentialul electronic cu alunecare limitata (eLSD), directia, amortizoarele, suspensia, precum si anvelopele sunt verificate in conditii meteorologice extreme, la temperaturi de pana la - 30o C.

„Obiectivul Hyundai este de a asigura experiente dinamice la volan, aspect evidentiat si de logo-ul N, care simbolizeaza traseul sinuos al unui circuit de curse”, a mentionat Alexander Eichler, Head of High-Performance Vehicle Test and Development al Centrului Tehnic Hyundai Motor Europa.

Hyundai Auto Romania, parte a Grupului Tiriac, este reprezentantul marcii Hyundai in Romania din anul 1994 si aduce pe piata nationala noua modele Hyundai, atat din gama autoturismelor, cat si din cea a autovehiculelor comerciale. Fondata in 1967, Hyundai Motor Company s-a transformat in Hyundai-Kia Automotive Group, care este cotat drept al cincilea producator auto la nivel mondial incepand din anul 2007.


dle templates freefilm online


Categoria: Auto

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama