Egipt: Creştinii copţi au decis să limiteze manifestările legate de celebrarea Paştelui

Autor: Claudiu.Padurean din 13 aprilie 2017, Vizualizari: 1 825

Egipt: Creştinii copţi au decis să limiteze manifestările legate de celebrarea PaşteluiMăsura vine după atentatele din duminica Floriilor soldate cu 44 de morţi. Biserica coptă din Egipt a anunţat că datorită situaţiei actuale şi în semn de solidaritate cu familiile celor ucişi, nu vor avea loc manifestări pentru a celebra Paştele. Vor fi însă organizate liturghiile din biserici. Parlamentul a aprobat iniţiativa preşedintelui Abdel Fattah Al-Sissi şi a declarat stare de urgenţă pentru trei luni, pe întreg ansamblul teritoriului. Franţa se află şi ea în continuare în stare de urgenţă iar pe străzile capitalei, în special, patrulează soldaţi de elită, transmite RFI România.

 


Ca un semnal de alarmă că ameninţarea este una reală, o patrulă a regimentului 8 de paraşutişti de infanterie marină poate fi observată în apropierea barului La Belle Equipe – lovit de terorişti pe 13 noiembrie 2015 făcând 20 de morţi. Unul dintre militari afirmă că în arondismentele 11 şi 20  există 200 de zone protejate în acest moment. Militarii ajung în această zonă la 6h30 dimineaţa.

 

Poartă asupra lor o cască, o vestă anti-glonţ, muniţie şi armament neletal. Ïn total 25 de kg care sunt cărate zilnic pe ei, de dimineaţa până seara la 23h00 când se retrag de pe traseu. Între timp au patrulat pe o distanţă de 30 de km. În total, ei patrulează într-o zonă timp de 48 de ore, apoi în alta pentru următoarele 2 zile. Urmează o zi de antrenamente iar pentru repaus sunt acordate 48 de ore dar în care pot fi alertaţi să intervină oricând. Spun că după orice atentat sunt primiţi cu un zâmbet de oameni dar, după câteva zile de la incidente lumea trece indiferentă pe lângă ei.

 

Franţa se află în stare de urgenţă după atentatele din noiembrie 2015 din Paris. Măsura a fost extinsă de mai multe ori deja şi ca urmare a atacului de la Nisa din iulie 2016. Măsura expiră pe 15 iulie 2017, după alegerile elctorale prezidenţiale şi legislative.

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama