Bisericile medievale din Transilvania atrag tot mai mulţi turişti

Autor: Claudiu.Padurean din 19 aprilie 2017, Vizualizari: 2 011

Bisericile medievale din Transilvania atrag tot mai mulţi turiştiBisericile medievale din Transilvania atrag tot mai mulţi turişti străini, fie că este vorba de cele săseşti, fortificate pentru a rezista împotriva invaziilor musulmane, fie de cele construite de lemn, în Munţii Apuseni sau în cei ai Maramureşului. Specialiştii în patrimoniu spun că interesul turiştilor va continua să crească.


Patrimoniul cultural a devenit unul dintre principalele atu-uri ale Transilvaniei pentru atragerea de turişti. De un interes aparte se bucură monumentele aflate în patrimoniul UNESCO. Astfel, bisericile fortificate săseşti atrag turişti din toată lumea. Acesta este şi cazul bisericii din satul Saschiz, după cum spune Lidia Stoichiţescu, proprietara unei pensiuni din localitate, numită Hanul Cetăţii.

 

De un interes aparte se bucură şi bisericile de lemn din Munţii Apuseni. Aşa ar fi biserica din Buru. O legendă locală spune că această biserică a fost construită de Horea în satul Sălciua, în secolul al XVIII-lea, iar apoi, în secolul al XIX-lea a fost demontată, transformată într-o plută şi trimisă în jos, pe râul Arieş, apoi a fost remontată la Buru.

 

Specialiştii în turism spun că această tendinţă se va accentua şi mai mult în următorii ani, pe măsură ce va creşte notorietatea monumentelor istorice din Transilvania.

dle templates freefilm online


Categoria: Reportaj

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama