Frans Timmermans vine la Bucureşti; îl urmează Jean-Claude Juncker

Autor: Claudiu.Padurean din 20 aprilie 2017, Vizualizari: 1 751

Frans Timmermans vine la Bucureşti; îl urmează Jean-Claude JunckerFrans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, vine în vizită oficială în România, la finalul căreia va susţine un dialog cu cetăţenii. Între temele propuse se numără viitorul Uniunii Europene şi zece ani de la aderarea României, potrivit RFI România.

 


Frans Timmermans se întâlneşte cu preşedintele Senatului şi cu cel al Camerei Deputaţilor, după care va discuta cu membrii comisiilor juridice şi pentru afaceri europene din Parlament. Totodată, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene va avea întâlniri cu premierul, cu ministrul justiţiei şi cu ministrul de interne şi va discuta şi cu lideri ai partidelor parlamentare, precum şi cu partenerii Mecanismului de Cooperare şi Verificare din domeniul justiţiei. Dincolo de partea oficială, Frans Timmermans va lua parte la o dezbatere publică, la Muzeul Naţional de Artă.

 

Vizita prim-vicepreşedintelui Comisiei Europene va fi urmată, la puţin timp, de cea a chiar şefului instituţiei, Jean-Claude Juncker, care va veni la Bucureşti în 11 mai, la acea dată urmând a avea loc o nouă dezbatere publică, în acelaşi loc şi pe aceleaşi teme.

Vizitele oficialilor Comisiei vin după ce în spaţiul public au apărut zvonuri cum că deciziile privind viitorul Uniunii Europene au fost luate deja de către Bruxelles. Nimic mai neadevărat, a dat asigurări Angela Cristea, şefa reprezentanţei din România a Comisiei Europene.

 

Amintim că în luna martie preşedintele Comisiei Europene a prezentat un document privind viitorul Uniunii cu cinci scenarii de integrare, în care prezintă modul în care Europa ar putea evolua până în 2025. Carta Albă marchează începutul unui proces prin care UE-27 va decide împreună asupra viitorului Uniunii. Pentru a încuraja acest dialog, Comisia Europeană, alături de Parlamentul European şi de statele membre interesate, va găzdui o serie de ”dezbateri dedicate viitorului Europei” în oraşele şi în regiunile Europei.

 

România este unul dintre statele care s-au opus cu vehemenţă scenariului unei Europe cu mai multe viteze.

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama