ClujInsider.ro: Judeţul Cluj, atractiv în continuare pentru investitorii străini

Autor: Claudiu.Padurean din 21 aprilie 2017, Vizualizari: 1 601

ClujInsider.ro: Judeţul Cluj, atractiv în continuare pentru investitorii străiniJudeţul Cluj continuă să fie atractiv pentru investitorii străini. Mai multe companii, cu capital german, francez, american şi olandez analizează posibilitatea de a investi în construirea unor noi fabrici în domenii precum producţia de componente pentru industria auto sau pentru producerea de energie verde, dar şi în domeniul producerii de materiale de construcţie. Dacă în trecut, Cluj-Napoca era polul principal al investiţiilor, în ultimii ani, şi zona Turda – Câmpia Turzii a început să atragă atenţia oamenilor de afaceri. Există mai multe motive pentru acest lucru: salariile sunt mai mici în Turda decât în Cluj-Napoca, la fel şi preţul proprietăţilor imobiliare. Apoi, contează faptul că în zona Turda – Câmpia Turzii se întâlnesc Autostrada Transilvania cu Autostrada Turda – Sebeş care face legătura cu Coridorul IV Paneuropean, drumul european E 60 şi calea ferată Cluj – Bucureşti, potrivit ClujInsider.ro.


Judeţul Cluj continuă să atragă investitorii străini, cei mai mulţi dintre ei din Europa Occidentală şi din America de Nord. Unul dintre centrele de interes este Cluj-Napoca, în special pentru investitorii din domenii de înaltă tehnicitate, care îşi recrutează angajaţii dintre miile de absolvenţi de facultate care îşi termină studiile în fiecare an. Astfel de domenii sunt industria IT, ingineria sau energia verde, spune directorul unei companii româneşti din domeniul energetic, Leonard Horvath.

 

Şi zona Turda – Câmpia Turzii a început să atragă investitori de calibru. Un motiv important este infrastructura bine dezvoltată, iar un altul este reprezentat de forţa de muncă, spune reprezentantul unei companii belgiene din domeniul industriei aerospaţiale, care şi-a deschis recent o fabrică lângă Turda, Aurelian Fărcaş.

 

Experţii în economie se aşteaptă ca interesul investitorilor pentru zona Turda – Câmpia Turzii să crească, pe măsură ce vor avansa lucrările de construcţie la cele două autostrăzi din zonă. De asemenea, ei spun că şi zona oraşului Dej va atrage tot mai mulţi investitori, mai ales în domeniul producţiei de componente pentru industria auto.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama