Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României acordat Festivalulului Internaţional de Ceramică Contemporană ~ Caolin

Autor: Claudiu.Padurean din 26 aprilie 2017, Vizualizari: 2 408

Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României acordat Festivalulului Internaţional de Ceramică Contemporană ~ CaolinCel mai important festival internaţional din România dedicat ceramicii contemporane, Caolin, va primi Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României. Ediţia 2017 a festivalului clujean va avea loc în perioada 19 mai – 4 iunie 2017.


Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României a acceptat ca Festivalul Internaţional de Ceramică Contemporană ~ Caolin, să se desfăşoare de acum înainte sub Înaltul Său Patronaj.

 

Ceremonia acordării Înaltului Patronaj va avea loc în data de 19 mai, de la ora 19, în cadrul vernisajului oficial al Caolin 2017, la care Alteţa Sa Regală Principesa Maria a României va fi prezentă.

 

”Pentru noi este o onoare deosebită şi suntem recunoscători Alteţei Sale Regale Principesa Maria a României pentru faptul că a acceptat cererea noastră şi ne-a acordat Înaltul Său Patronaj. Bucuria noastră este sporită de faptul că acest lucru se petrece exact în anul în care festivalul nostru a devenit unul internaţional şi, totodată, în anul în care România aniversează 140 de ani de la proclamarea independenţei”, a spus Ioan Sumedre junior, preşedintele Asociaţiei Caolin, organizatorul Festivalului Internaţional de Ceramică Contemporană Caolin.

 

În acest an, festivalul clujean va fi organizat în mai multe locuri simbolice din Cluj. ”Inima” festivalului va rămâne, la fel ca în anii trecuţi, Muzeul Etnografic al Transilvaniei. Este vorba de un muzeu fondat de bunicul ASR Principesa Maria a României, MS Regele Carol al II-lea.

 

Alte expoziţii ale festivalului vor fi găzduite de Institutul Francez din Cluj, de Muzeul de Artă, iar workshop-urile de tehnici ceramice vor fi organizate la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei şi  în Parcul Etnografic “Romulus Vuia”.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama