Protest la Chişinău: ”Votul tău – deputatul lui Plahotniuc”

Autor: Claudiu.Padurean din 15 mai 2017, Vizualizari: 1 330

Protest la Chişinău: ”Votul tău – deputatul lui Plahotniuc”La Chişinău, sute de oameni au protestat faţă de introducerea votului mixt şi uninominal. Doua proiecte de legi, în acest sens, au fost votate săptămâna trecută de deputaţii democraţi, socialişti şi cei din grupul popular european. Manifestaţia din faţa Parlamentului este organizată de opoziţie şi societatea civilă, potrivit RFI România.


În pofida ploii, cetăţenii s-au adunat pentru a spune un nu categoric votului mixt, dar şi uninominal, promovat de ”democraţii” lui Vlad Plahotniuc, dar şi socialiştii lui Igor Dodon. ”Opriţi răfuiala politică”, ”Votul tău – deputatul lui Plahotniuc”, ”Ruşine”, Nu schimbăm sistemul, vă schimbăm pe voi” sunt doar câteva inscripţii de pe pancartele protestatarilor. ”Jos Mafia”, ”Unire cetăţeni”, ”La dubă” scandează mulţimea.

 

Vlad Gribincea, preşedintele Centrului de Resurse Juridice din Moldova, i-a îndemnat pe cei veniţi să protesteze paşnic şi să nu se lase provocaţi. ”Nu ne furaţi viitorul prin aceste proiecte de legi. Soluţia cea mai bună este retragerea acestor proiecte, nu îmbunătăţirea lor. Moldova are nevoie de combaterea corupţiei, locuri de muncă. Ne trebuie miliardul înapoi şi nu uninominalul”, a menţionat Gribincea.

 

Iar directorul Transparency International Moldova, Lilia Caraşciuc crede că oamenii trebuie să ştie pentru ce şi cine votează.”Noi trebuie să demonstrăm că nu ne este indiferent că ni se ia democraţia”.

 

Ceva mai devreme, liderul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu a îndemnat oamenii să iasă în stradă. ”Noi, cei de la Chişinău, nu trebuie să înfruntăm nici drumurile înfundate, nici obstacolele create de autorităţi prin anularea mai multor curse către Chişinău. Noi trebuie să ne luăm umbrelele şi să venim la protest, dacă vrem ca în următorul Parlament să ajungă oamenii pe care îi vom alege noi, nu cei pe care îi vor numi Plahotniuc cu Dodon”.

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama