Comisarul european Tibor Navracsics vrea mai multă cooperare între statele Uniunii Europene în domeniul educaţiei

Autor: Claudiu.Padurean din 18 mai 2017, Vizualizari: 1 320

Comisarul european Tibor Navracsics vrea mai multă cooperare între statele Uniunii Europene în domeniul educaţieiUniunea Europeană are nevoie de o cooperare mai accentuată între statele membre în domeniul educaţiei, fără ca această cooperare să afecteze drepturile suverane ale statelor membre. Sistemele europene de educaţie au nevoie de reforme pentru că, din păcate, au rămas în urma altor sisteme educaţionale din Asia şi din America, a declarat la Bonţida comisarul european pentru Educaţie, Cultură, Tineret şi Sport, Tibor Navracsics.


”Am adoptat documente referitoare la politici publice referitoare la refoma şi direcţiile viitoare ale sistemelor de educaţie. În esenţă, vrem să atingem două obiective. Primul este să îi facem pe tineri mai potriviţi pentru angajare. Vreau să spun că acesta este unul dintre principiile fundamentale ale sistemului educaţional, de a oferi tinerilor aptitudini relevante, precum cele legate de IT sau de antreprenoriat, pentru a-şi găsi slujbe mai bune pe piaţa muncii şi pentru a aborda astfel problema şomajului în rândul tinerilor. Celălalt obiectiv este legat de valorile democratice: cum să educăm tinerii ca să devină responsabili şi cetăţeni angajaţi faţă de valorile democratice şi societăţile democratice”, a declarat Tibor Navracsics.

 

Înaltul oficial european este de părere că reformele din educaţie vor duce, în cele din urmă, la reducerea şomajului în rândul tinerilor. El a afirmat că există regiuni, mai ales în Europa de Sud, unde rata şomajului în rândul tinerilor ajunge la 40 sau chiar la 50 la sută, iar această problemă îi preocupă pe membrii Comisiei Europene.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama