Principele Charles al Ţării Galilor a devenit Doctor Honoris Causa al UBB. El a explicat şi de ce vine atât de des în România

Autor: Claudiu.Padurean din 29 mai 2017, Vizualizari: 3 724

Principele Charles al Ţării Galilor a devenit Doctor Honoris Causa al UBB. El a explicat şi de ce vine atât de des în RomâniaAlteţa Sa Regală Principele Charles al Ţării Galilor a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai. Această distincţie i-a fost acordată pentru eforturile sale de a păstra patrimoniul cultural, tradiţiile şi diversitatea naturii României.


Moştenitorul Coroanei Britanice, Alteţa Sa Regală Principele Charles al Ţării Galilor, a început discursul său de recepţie a titlului de Doctor Honoris Causa în limba română.

 

Alteţa Sa Regală a amintit că această distincţie vine exact la 20 de ani de la prima sa vizită în România. În discursul său, Principele Charles al Ţării Galilor a făcut elogiul Transilvaniei şi al modului în care în această parte a Europei este păstrată diversitatea naturii, modul armonios în care oamenii trăiesc în comunităţile tradiţionale, multiculturalismul şi maniera în care oamenii îşi păstrează moştenirea culturală.

 

”Am fost întrebat de multe ori de ce vin atât de des în România. Ce anume o face atât de specială, atât de atrăgătoare? Pentru mine, răspunsul este clar: voi, prietenii mei români. Peisajul vostru natural şi cultural, tradiţiile voastre, dar şi, de asemenea, capacitatea voastră de a inova şi de a schimba ceea ce sunteţi după secole de istorie, identitatea voastră şi ceea ce puteţi face, energia schimbării pe care o puteţi mobiliza”, a spus Principele Charles.

 

Universitatea clujeană a acordat până acum astfel de titluri onorifice şi altor membri ai familiilor regale europene, inclusiv Majestăţii Sale Regelui Mihai I al României, Alteţei Sale Serenisime Principelui Hans-Adam al II-lea al Liechtensteinului, Papei Emerit Benedict al XVI-lea sau Patriarhului Ecumenic al Constantinopolelui, Bartolomeu.

dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama