Multiculturalitatea, un ingredient care da gust bun unui "altfel" de picnic

Autor: Andreea Rusu din 2 iunie 2017, Vizualizari: 2 499

Picnicul este sinonim cu o zi frumoasa de vara. Astfel va ramane in memoria elevilor din clasele a V-a B si a VI-a A de la scoala Gimnaziala „Octavian Goga” ziua de 29 mai 2017. Elevi, profesori si parinti au luat cu ei veselia, relaxarea si si-au dat intalnire la un picnic la Sf. Ion in saptamana „Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”.
Obiectivele intalnirii au fost dezvoltarea abilitatilor de interactiune sociala intr-un alt context decat cel scolar, adoptarea unei atitudini pozitive in rela?iile cu cei din jur, sublinierea importantei petrecerii timpului liber in natura, precum si accentuarea importantei unui stil de viata sanatos.

La un picnic, toata lumea contribuie cu ceva – fie aduce mancarea, fie se ocupa de activitatile desfasurate sau de buna dispozitie. Picnicul nu a presupus doar mancare si lenevit la soare, ci si un bun prilej pentru elevi de a se intrece in diferite competitii: saritul in saci, trasul de sfoara, fotbal si dans.

Multiculturalitatea, un ingredient care da gust bun unui "altfel" de picnicMulticulturalitatea, un ingredient care da gust bun unui "altfel" de picnic

Parintii elevilor au participat la gatirea unor preparate culinare sanatoase. Am remarcat ca parin?ii nu considera aceasta saptamana drept ”vacanta” pentru copii lor si s-au implicat si ei la randul lor in activitatile organizate de scoala.

Multiculturalitatea, un ingredient care da gust bun unui "altfel" de picnicMulticulturalitatea, un ingredient care da gust bun unui "altfel" de picnic

Elevii au avut ocazia sa isi petreaca o parte din timp alaturi de invitatii lor: doamna Inspector scolar Amalia Gurzau, domnul Director Chis Darius, reprezentantul LADO Cluj, Anita Toth, si reprezentantul comunitatii indiene, Prasanth Saravanapavan.

Astfel de evenimente aduc elevii fata in fata cu persoane din diferite medii culturale, in cazul acesta fiind vorba despre India. Curiozitatile despre India, povestite cu farmec in limba romana si in limba engleza, i-au captivat pe toti elevii. Privirile lor mirate au descoperit raspunsuri la multe întrebari: Cum e cel din fata mea? Cum e lumea lui? Care e scopul vizitei lui aici? Miraculoasa lume a diferentelor culturale a devenit tot mai interesanta. La fel de nteresant a fost si jocul Game of Thrones propus elevilor. Strategiile facute de cele 4 grupe de elevi au scos la iveala spiritul competitiv.

Momentul premierii tuturor celor implicati a incununat o zi perfecta pentru toti cei prezenti… soare, veselie, miscare, competitie… Ce poate sa fie mai frumos intr-o "altfel" de zi, la un "altfel" de picnic?

Multiculturalitatea, un ingredient care da gust bun unui "altfel" de picnicMulticulturalitatea, un ingredient care da gust bun unui "altfel" de picnicdle templates freefilm online


Categoria: Eveniment / About Cluj, today / Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama