Generalul Nicolae Ciucă: Experţii civili trebuie să colaboreze cu cei militari

Autor: Claudiu.Padurean din 7 iunie 2017, Vizualizari: 1 509

Generalul Nicolae Ciucă: Experţii civili trebuie să colaboreze cu cei militariUniversitatea Babeş-Bolyai a găzduit conferinţa Guvernanţă, Intelligence, Securitate. Este vorba de una dintre cele mai importante manifestări ştiinţifice care reuneşte cercetători în domeniul studiilor de securitate de la universităţi civile şi de la academii militare.


Specialiştii în studii de securitate au analizat provocările cu care se confruntă azi România. Una dintre cele mai importante probleme a fost reprezentată de modul în care elita românească poate să răspundă schimbărilor rapide care se produc în lume. Rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop a făcut aluzie la fake news şi la războiul informaţiilor care caracterizează lumea contemporană.

 

Specialiştii civili şi specialiştii militari în domeniul studiilor de securitate au datoria de a colabora pentru a găsi cele mai bune soluţii prin care România poate să răspundă ameninţărilor internaţionale, spune şeful Marelui Stat Major, generalul Nicolae Ciucă.

 

Experţii în domeniu reuniţi la Cluj au insistat asupra faptului că România trebuie să îşi valorifice avantajul de a face parte din organizaţii precum NATO şi Uniunea Europeană. Ei au mai insistat că România trebuie să îşi asume rolul de lider în rezolvarea unor probleme în care dispune de experţi mai buni decât aliaţii săi, precum cele legate de securitatea Republicii Moldova sau evoluţiile internaţionale din spaţiul Mării Negre. O altă concluzie este legată de folosirea cât mai eficientă a resurselor pe care le are România, pentru a face faţă cât mai bine provocărilor de tip hibrid sau asimetric, reprezentate de conflictele îngheţate sau nu din jurul graniţelor sale, de ameninţarea teroristă tot mai prezentă în Europa şi de atacurile care vizează securitatea digitală a României şi a cetăţenilor ei.

dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama