Castelele din Transilvania, magnet pentru turişti

Autor: Claudiu.Padurean din 2 iulie 2017, Vizualizari: 3 585

Castelele din Transilvania, magnet pentru turiştiCastelele şi cetăţile din Transilvania atrag în această perioadă un mare număr de turişti, din ţară şi din străinătate. Printre cele mai vizitate fortificaţii se numără Castelul Bran, Cetatea Alba Iulia, Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cetatea Sighişoarei, cea a Sibiului sau Castelul Goga din Ciucea.


Turismul istoric este tot mai apreciat în întreaga lume, iar Transilvania este una dintre destinaţiile care atrag tot mai mulţi turişti străini. Unul dintre castelele emblematice ale Transilvaniei este castelul Banffy din Bonţida, care era supranumit odinioară Versailles-ul Transilvaniei. Acest castel va găzdui peste două săptămâni o nouă ediţie a festivalului Electric Castle. Până atunci, el găzduieşte alte evenimente, în care localnicii au ocazia să îşi vândă produsele tradiţionale turiştilor.

 

Un alt castel care atrage mulţi turişti este cel din Bran. Acesta aparţine unei ramuri a Familiei Imperiale de Habsburg, care descinde şi din Familia Regală a României, prin Principesa Ileana. În zona Bran, scriitorul canadian Dacre Stoker, urmaşul romancierului Bram Stoker, creatorul personajului Dracula, doreşte să creeze un Dracula Village.

 

Sunt interesante pentru turişti chiar şi castelele lăsate în paragină. Aşa ar fi castelul din satul Mănăstirea, spune istoricul Leonard Horvath de la Universitatea Babeş-Bolyai.

 

Transilvania a început să atragă tot mai mulţi turişti străini după ce, în ultimii ani, a fost promovată de publicaţii precum The Calvert Journal, Lonely Planet, USA Today sau Business Insider.

 

dle templates freefilm online


Categoria: Reportaj

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama