Pădurile virgine de făget din România, incluse pe lista UNESCO

Autor: bianca.padurean din 10 iulie 2017, Vizualizari: 747

Pădurile virgine de făget din România, incluse pe lista UNESCOComitetul UNESCO a decis, la Cracovia, să includă pădurile virgine de fag din România pe lista Patrimoniului Mondial.


Astfel, pădurile virgine de fag de la Izvoarele Nerei, Cheile Nerei-Beuşniţa, Domogled-Valea Cernei (Caraş Severin), Masivul Cozia, Lotrişor (Vâlcea), Codrul secular Şinca (Braşov), Codrul secular Slătioara (Suceava), Groşii Ţibleşului, Strâmbu Băiuţ (Maramureş) sunt protejate la nivel mondial.

 

Decizia a fost de extindere a poziţiei “Primeval Beech Forests of the Carpathians and the Ancient Beech Forests of Germany” care se regăsesc acum în 12 ţări: Albania, Austria, Belgia, Bulgaria, Croaţia, Germania, Italia, România, Slovacia, Slovenia, Spania şi Ucraina.

 

Pădurile virgine sunt ultimele ecosisteme forestiere în care natura supravieţuieste în forma sa pură, fără a fi afectată de intervenţia omului.

Înscrierea pădurilor vigine de fag din ţara noastră pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a fost făcută în cadrul celei de-a 41-a reuniuni a comitetului, care a avut loc în Polonia, la Cracovia.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama