Începe lupta pentru puncte la Raliul Finlandei

Autor: mihaela.ursan din 26 iulie 2017, Vizualizari: 872

Începe lupta pentru puncte la Raliul FinlandeiRaliul Finlandei este una dintre cele mai galonate etape din Campionatul Mondial de Raliuri şi este următoarea ţintă pentru Simone Tempestini.


În perioada 27 – 30 iulie va avea loc Neste Rally Finland, una dintre cele mai apreciate etape din Campionatul Mondial de Raliuri (WRC), desfăşurată pe macadam. România va fi reprezentată, a?a cum ne-am obişnuit deja în ultimii ani, de campionul Junior WRC în exerciţiu, Simone Tempestini (Napoca Rally Academy). El va fi secondat, la bordul unui Citroen DS3 R5, de navigatorul italian Giovanni Bernacchini.

Chiar dacă la ultima etapă la care a participat, Raliul Poloniei, a avut parte de mai multe evenimente nu tocmai fericite, Tempestini a făcut progrese remarcabile în ceea ce priveşte interacţiunea cu Citroen DS3 R5, ceea ce îi dă încredere pentru etapa ce se va desfăşura în Finlanda.

Cei doi se vor alinia la start în Finlanda după o etapă în care au dovedit tărie de caracter, în care s-au oprit de două ori, abandonând, dar reluând apoi startul după regula Super Rally şi chiar dacă au întâmpinat mai multe probleme, ei tot au reuşit să se poziţioneze la final în primii 10 în ierarhia WRC 2.

Finlanda este un raliu cu probe tehnice, alergat pe un macadam atipic. Avantajul pilotului nostru este dat de faptul că, în ciuda unui start de stagiune anevoios în relaţia cu automobilul Citroen DS3 R5, situaţia pare că s-a schimbat după Polonia, acolo unde Simone a reuşit să se simtă excelent la volan. Obiectivul principal este de a face o cursă raţională, în care să se acumuleze experienţă şi, desigur, puncte pentru clasamentul general.

Până în momentul de fa?ă Simone Tempestini a strâns 28 de puncte în ierarhia WRC 2, unde se află pe locul 8 din 40 de piloţi care au participat în 2017. Este important că el a reuşit să puncteze în toate rundele care au făcut parte din programul oficial, Tour de Corse, Rally de Portugal şi Rally Poland.

Neste Rally Finland 2017, după titulatura oficială, are programate 25 de probe speciale şi un total de 315,63 kilometri de concurs (1.422,34 km, lungimea totală a raliului). Prima probă va avea startul joi, începând cu ora 19:00. Competiţia se organizează încă din anul 1951, iar din 1973 face parte din calendarul WRC.

dle templates freefilm online
Sursa: foto: pitstops.ro

Categoria: Sport

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama