Turismul medical, în creştere cu 15 la sută

Autor: Claudiu.Padurean din 7 august 2017, Vizualizari: 649

Turismul medical, în creştere cu 15 la sutăRomânia îşi consolidează poziţia de destinaţie pentru turismul medical. Tot mai mulţi turişti din statele din Vestul Europei, dar şi din ţări precum Israel, vin la clinici din România pentru a se trata. În general, este vorba de persoane care au asigurări incomplete de sănătate şi care aleg România deoarece serviciile medicale costă mai puţin, la o calitate asemănătoare.


Cele mai căutate specializări medicale sunt chirurgia estetică, oftalmologia şi stomatologia. În cazul ultimului domeniu, de exemplu, în Elveţia, un implant dentar costă 2.500 de euro, în timp ce în România costă doar 700. Diferenţa de preţ este asemănătoare şi în cazul altor intervenţii, spune stomatologul Sorina Matei.

 

În cazul intervenţiilor oftalmologice, străinii plătesc pentru operaţii dificile, spune doctorul Teodor Tomi. Numărul celor care vin pentru turism medical va creşte, în condiţiile în care tot mai multe companii de asigurări au început să deconteze tratamentele făcute în România, spune medicul Adrian Lupşe.

 

În ultimii doi ani, în Transilvania, numărul străinilor care fac turism medical a crescut cu aproximativ 15 la sută, conform unor statistici neoficiale.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama