Turul orgilor din Cluj-Napoca şi concerte de orgă dedicate şi persoanelor cu deficienţe de auz

Autor: bianca.padurean din 15 august 2017, Vizualizari: 953

Turul orgilor din Cluj-Napoca şi concerte de orgă dedicate şi persoanelor cu deficienţe de auzÎn cadrul unui proiect muzical unic dedicat persoanelor cu deficienţă de auz din Transilvania, participanţii vor avea posibilitatea să pătrundă în lumea magică a muzicii prin vibraţiile transmise de instrumente muzicale şi ansambluri vocale. Doritorii pot descoperi efectele muzicii asupra corpului uman, vor experimenta în mod direct senzaţia muzicală transmisă de o orchestră, vor cunoaşte mecanismul de funcţionare al orgilor bisericeşti prin mii de tuburi gigantice.
Proiectul începe cu turul orgilor, în 17 august 2017 la ora 18:30, la orga istorică din Biserica Reformată cu două turnuri (b-dul 21 decembrie 1989, nr. 41, staţia de autobuz ”Regionala CFR”), unde participanţii vor pătrunde în interiorul instrumentului, vor analiza mecanismul de funcţionare al orgii printre sute de tuburi gigantice. După 30-40 minute petrecute într-un mod interactiv, descoperirea muzicală va continua la catedrala Sf. Mihail aflată în Piaţa Unirii.

 
Evenimentul interactiv este şi persoanelor cu deficienţă de auz, care vor fi asistate de interpreţi profesionişti de limbaj mimico-gestual. 
Evenimentul face parte din proiectul ”Muzica este a tuturor! Şi a surzilor!(?)”, organizat şi coordonat de Györgyjakab Miklós, în parteneriat cu Asociaţia Naţională a Surzilor din România – Filiala Cluj, Filarmonica de Stat Transilvania, Asociaţia Deaf Health Care Center, UBB
Cluj – Catedra de Pedagogie Muzicală, cu sprijinul Fundaţiei Communitas. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama