RFI: Ultim omagiu pentru victimele atacului din Barcelona

Autor: Claudiu.Padurean din 21 august 2017, Vizualizari: 2 178

RFI: Ultim omagiu pentru victimele atacului din BarcelonaSute de oameni s-au strâns vineri seara în Catedral de Barcelona, pentru a asista la o slujbă în memoria victimelor celor două atentate care au îndoliat Catalonia, relatează Europe 1 preluată de news.ro. De asemenea, sute de oameni au mers la locul atacului, pentru a aprinde lumânări şi a se ruga, potrivit RFI România.


Pe Las Ramblas, locul primului atac, au fost depuse flori şi lumânări în memoria victimelor. O primă ceremonie religioasă a fost oficiată într-una dintre cele mai cunoscute biserici din capitala catalană – Catedral de Barcelona– care atrage atât turişti din toată lumea, cât şi catalani.

 

În catedrală a fost deschisă o carte de condoleanţe la intrare, iar slujba a fost oficiată într-una dintre capelele din edificiu.

Mulţi dintre cei care au mers pe La Rambla au spus că le este teamă să viziteze locul atacului, dar consideră că este important să îşi arate solidaritatea şi să se ajute reciproc în această perioadă dificilă.

 

Nuncia, o catalană catolică, vine în fiecare zi la biserică. Însă de această dată, a făcut-o cu tristeţe. “Am organizat această slujbă pentru ei, pentru victime şi pentru apropiaţii lor, pentru ca Dumnezeu să îi apere. Poartă această durere, atât de mare, dar ne rugăm pentru ei, ne rugăm pentru toţi aceşti oameni”, a declarat ea.

 

Lângă ea, Yolanda, cu un trandafir alb în mâini, a fost foarte mişcată de cuvintele preotului, care a îndemnat la pace şi solidaritate. “Au fost cuvine foarte frumoase, agreabile. Preotul ne-a cerut să păstrăm amintirea aceste victime, acestor oameni care au murit sau au fost răniţi. El a evocat de mai multe ori acest lucru în timpul slujbei”, a spus ea.

 

Maria, vânzătoare de ziare pe Las Ramblas, nu şi-a revenit încă după atentat. “A fost haos. Fuga, ţipetele, zgomotele (…). Dar mesajul meu este acum pozitiv. Forţa şi dorinţa de a merge mai departe, pentru că aceste vieţi au fost irosite, cu adevărat pentru nimic, este îngrozitor”, a afirmat ea.

 

Tânăra de 20 de ani a aprins o lumânare şi a scris un mesaj în catalană. "Mai més" (Niciodată iar).

Atacurile cu maşină, petrecute la interval de câteva ore, joi, pe Las Ramblas, din Barcelona, şi în staţiunea balneară Cambrils, s-au soldat cu 14 victime şi peste 120 de răniţi, dintre care 28 de francezi şi trei români. Autorităţile au declarat trei zile de doliu naţional.

 

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama