RFI: Elon Musk şi alţi mari patroni pun în gardă contra «roboţilor ucigaşi»

Autor: Claudiu.Padurean din 22 august 2017, Vizualizari: 2 169

RFI: Elon Musk şi alţi mari patroni pun în gardă contra «roboţilor ucigaşi»O sută de mari patroni din domeniul roboticii şi inteligenţei artificiale, printre care se numără şi miliardarul Elon Musk de la firma Tesla, semnează o scrisoare deschisă în care pun lumea în gardă contra «roboţilor ucigaşi», un text trimis Naţiunilor Unite, potrivit RFI România.


«Armele ofensive autonome – destinate deci să ucidă – vor permite apariţia unor conflicte armate la o scară nemaîntâlnită până acum şi la viteze greu de conceput pentru oameni» se poate citi în scrisoarea deschisă adresată Convenţiei ONU referitoare la armele autonome.

 

Printre semnatarii acestui text figurează Elon Musk, patronul fabricantului de maşini electrice şi semi-autonome Tesla şi al firmei spaţiale SpaceX. Scrisoarea deschisă este semnată de alţi 100 de înalţi responsabili ai unor firme de robotică sau specializate în inteligenţă artificială, precum Mustafa Suleyman de DeepMind, firmă deţinută de Google. Şase patroni de firme specializate din Franţa semnează şi ei textul.

 

In această calitate, de patroni de firme care pun la punct «tehnologii ce pot fi deturnate pentru a dezvolta arme autonome, ne simţim responsabili pentru a trage acest semnal de alarmă» mai scriu cei 100. «Aceste arme pot deveni arme teribile, arme pe care dictatorii şi teroriştii le pot utiliza contra unor populaţii inocente» mai precizează semnatarii originari din toată lumea. Ei sunt de părere că «nu mai e mult timp pentru a acţiona. De aceea vă implorăm să găsiţi mijloacele pentru a ne proteja de aceste pericole».

 

Citiţi mai mult AICI

dle templates freefilm online


Categoria: International

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama