Competiţiile de viteză în coastă l-au ademenit pe campionul naţional de raliuri

Autor: mihaela.ursan din 1 septembrie 2017, Vizualizari: 640

Competiţiile de viteză în coastă l-au ademenit pe campionul naţional de raliuriSimone Tempestini, câştigătorul ultimelor două ediţii ale naţionalului de raliuri, va pilota în acest week-end un biplace Radical SR 4 cu ocazia Trofeului Teliu 2017 din cadrul Campionatul Naţional de Viteză în Coastă al României.


Aceasta va fi prima experienţă a juniorului Tempestini cu un automobil construit pentru întreceri pe circuit sau competiţii de viteză în coastă.

Simone Tempestini va face pereche în „echipa” Radical cu un pilot cu un palmares bogat în competiţiile automobilistice interne, cunoscutul Horaţiu Ionescu-Cristea. Cei doi au luat deja pulsul automobilelor într-o mică sesiune de testare organizată pe circuitul Skat Kart din Târgu Secuiesc şi au fost mulţumiţi de rezultat.

„Este total diferit de ce mă aşteptam, este diferit de toate experienţele de pilotaj pe care le-am avut până acum şi sunt foarte fericit pentru ocazia pe care o am la Trofeul Teliu. Ţinuta de drum impresionează, frânele sunt excelente, iar pentru a scoate ce e mai bun din maşină trebuie să fii finuţ cu toate comenzile. Mă bucur că am avut ocazia să testez împreună cu Horaţiu la Târgu Secuiesc, pentru că mi-a dat câteva sfaturi foarte importante", a susţinut Simone Tempestini după prima interacţiune cu Radical SR4 EVO.

Tânărul pilot a mai precizat că va lua startul fără a se gândi la rezultat, pentru că este o altfel de experienţă, iar dacă totul va merge bine, speră să o poată repeta pe viitor.

Tempestini nu se va afla la prima experienţă într-o etapă de viteză în coastă, doar că precedentele starturi au reprezentat doar sesiuni de teste înaintea unor raliuri la care participa juniorul NRA. De data aceasta va fi o experienţă dedicată exclusiv acestei discipline sportive, pe care Simone o apreciază foarte mult.

Radical SR4 EVO, modelul pe care îl va conduce şi pe care îl vom putea admira la Trofeul Teliu 2017, este construit pe un şasiu tubular şi are o celulă de siguranţă construită din fibră de carbon şi care corespunde normelor de siguranţă impuse de FIA. Motorizarea a fost dezvoltată pornind de la unitatea Suzuki Hayabusa şi are o capacitate cilindrică de 1,6 litri, iar puterea maximă dezvoltată este de 250 CP. Transmisia are şase trepte, sistemul de suspensie permite o multitudine de reglaje, în funcţie de particularită?ile traseului, iar sistemul de frânare a fost dezvoltat de AP Racing. Greutatea lui Radical SR4 EVO este de doar 450 kg. Viteza maximă constructivă este de 240 km/h, dar Simone şi Horaţiu vor folosi o transmisie cu rapoarte scurte, mai potrivită pentru traseul Trofeului Teliu, care ajunge până la 195 km/h.


Competiţiile de viteză în coastă l-au ademenit pe campionul naţional de raliuri
Competiţiile de viteză în coastă l-au ademenit pe campionul naţional de raliuri

dle templates freefilm online


Categoria: Sport

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama