Planurile PNL pentru noua sesiune parlamentară: pareu moţiuni de cenzură şi un pachet de proiecte legislative

Autor: bianca.padurean din 11 septembrie 2017, Vizualizari: 1 923

Planurile PNL pentru noua sesiune parlamentară: pareu moţiuni de cenzură şi un pachet de proiecte legislativePartidul Naţional Liberal doreşte să înceapă noua sesiune parlamentară în forţă. Liberalii au pregătit un pachet de proiecte legislative care să stimuleze munca, să vină în ajutorul administraţiilor publice locale şi să îmbunătăţească sistemul electoral. De asemenea, formaţiunea politică va depune patru moţiuni, pe sănătate, educaţie, justiţie şi transporturi. 


PNL propune reducerea fiscalităţii muncii prin diminuarea contribuţiilor de la 39,5% la 32% - 16% pentru angajaţi, 16% pentru angajatori. Un alt proiect legislativ se referă la acordarea celui de-al 13-lea şi al 14-lea salariu, opţional, în mediul privat. Un alt proiect prevede exclusiv modul de creştere al salariului minim. De asemenea, sunt luaţi în vizor şi beneficiarii de ajutoare sociale. PNL doreşte ca cei ce au refuzat un loc de muncă oferit de AJOFM sau un curs de formare professională să nu mai poată beneficia de acel ajutor minim garantat.

 

Patru proiecte de lege figurează şi la capitolul sistem electoral. Liberalii doresc alegerea primarilor în două tururi. De asemenea, ei vor interzicerea traseismului politic în rândul parlamentarilor şi a europarlamentarilor şi interdicţia de a candida la alegerile parlamentare şi prezidenţiale pentru toţi cei care au o condamnare penală definitivă. Nu în ultimul rând, se doreşte extinderea votului prin corespondenţă pentru alegerile prezidenţiale şi europarlamentare.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama