Regina Maria îşi deschide primul spital regional la Cluj, pe Dorobanţilor

Autor: bianca.padurean din 13 septembrie 2017, Vizualizari: 729

Regina Maria îşi deschide primul spital regional la Cluj, pe DorobanţilorReţeaua de sănătate Regina Maria a anunţat deschiderea la Cluj a primului spital privat cu servicii integrate din oraş, o unitate medicală de importanţă regională, care va deservi şi pacienţii din judeţele limitrofe. Valoarea totală a acestui proiect de dezvoltare va fi de 15 milioane de euro.


Spitalul regional privat va fi deschis în primul trimestru din 2018. Unitatea reprezintă cea mai mare investiţie a companiei din afara Bucureştiului. Acesta a fost realizat în parteneriat cu Horia Ciorcilă. Valoarea totală a proiectului se ridică la 15 milioane de euro.

 

Spitalul se va întinde pe 4 etaje (plus parter şi alte două nivele la subsol) şi va avea o suprafaţă de 7000 de mp. Acesta va dispune, printre altele, de maternitate, cameră de gardă 24/7 pentru adulţi şi copii, ambulatoriu multidisciplinar şi de o serie de specialităţi medicale şi chirurgicale pentru adulţi şi copii.

 

În prezent, Regina Maria are la Cluj două policlinici,  două laboratoare, un punct de recoltare, un centru de medicina muncii şi un centru de expertiză în diabet, nutriţie şi boli metabolice. La nivel local, furnizorul medical are peste 300 de angajaţi, dintre care peste 150 sunt medici ce acoperă 32 de specialităţi medicale.

 

În 2016, 150.000 de pacienţi au trecut pragul policlinicilor din oraş. Tot anul trecut, medicii Regina Maria Cluj au acordat peste 210.000 consultaţii şi au efectuat peste 420.000 de analize de laborator. De asemenea, peste 40.000 de angajaţi ai unor companii clujene sau multinaţionale au abonamente medicale la Regina Maria.

 

Două achiziţii în Cluj, în 2017

 

În pregătirea deschiderii primului spital privat multidisciplinar din Cluj, REGINA MARIA a cooptat în Reţea serviciul privat de medicină de urgenţă Prompt URG, care asigură transport medical asistat, ambulanţă privată, consultaţii şi îngrijiri la domiciliu. Prompt URG dispune de o flotă de 12 ambulanţe şi de o echipă formată din 6 medici, 6 asistenţi medicali şi 21 de ambulanţieri. Bazele Prompt URG au fost puse în 2004 de dl. Sabin Giurgiu, după o experienţă de peste 15 ani în coordonarea parcului logistic al serviciului public de ambulanţă din Cluj-Napoca. Începând din anul 2006, dr. Carmen Diaconescu s-a alăturat ca acţionar şi coordonator al activităţii medicale. Dr. Diaconescu este medic primar urgentist, cu peste 20 de ani de experienţă profesională şi managerială în cadrul serviciilor de medicină de urgenţă.

 

Reţeaua de sănătate REGINA MARIA îşi propune să dezvolte la Cluj şi un centru regional de referinţă pentru medicina de laborator, consolidându-şi, totodată, capacităţile de diagnostic anatomo-patologic. În acest context, a achiziţionat recent Laboratorul Santomar OncoDiagnostic, liderul pieţei locale pe zona de anatomie patologică şi citologie. Santomar OncoDiagnostic are o experienţă de aproape 10 ani în Cluj-Napoca şi reuneşte 18 medici specialişti, experimentaţi în rezolvarea cazurilor complexe, cu rezultate caracterizate prin promptitudine şi acurateţe. Santomar a început în 2008 ca o afacere de familie, coordonată din punct de vedere medical de Dr. Rareş Buiga, şeful departamentului de Anatomie Patologică din Institutul Oncologic "Prof. Dr. Ion Chiricuţă" Cluj, cu o experienţă de peste 24 de ani în domeniu.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama