Într-o continuă Fiesta, Ford are toate şansele de a se impune cu noua generaţie

Autor: mihaela.ursan din 15 septembrie 2017, Vizualizari: 946

Într-o continuă Fiesta, Ford are toate şansele de a se impune cu noua generaţie”Voi construi un autovehicul pentru masele largi… acesta va avea un preţ atât de scăzut, încât nimeni să nu poată spune că nu îşi poate permite unul”, afirma Henry Ford la începuturile companiei care îi poartă numele.


Astăzi, producătorul de brand continuă să se ghideze, oarecum, după această filosofie, deşi într-un domeniu atât de competitiv, care se află într-o continuă dezvoltare, preţul se impune şi el. Reprezentanţii Ford susţin, totuşi, că încearcă să vândă produs şi calitate, în primul rând.

În contextul impus de aglomeraţia continuă a zonei urbane, tot mai mulţi consumatori îşi reconsideră poziţia pentru o maşină “de oraş”, iar Ford a venit mereu cu soluţii în acest scop, una dintre cele mai viabile fiind Fiesta. Modelul lansat în 2008 s-a impus ca lider de clasă pe piaţă, unde a deţinut poziţia de lider de vânzări până în vara lui 2017.

La începutul acestui an, Ford România anunţa lansarea noii Fiesta. Marea povocare o reprezenta, însă, succesul datorat vânzărilor modelului deja existent, prin urmare se impunea ca noul model să vină, nu doar cu ceva nou, dar şi cu ceva deosebit. Producătorului i-a reuşit, astfel încât, noua generaţie oferă cea mai sofisticată gamă de tehnologii de asistenţă la condus şi cele mai avansate opţiuni de conectivitate oferite vreodată pe un model de volum de clasă mică pe piaţa din Europa, prezentând pachete precum Sistemul de detectare a pietonilor, într-o versiune îmbunătăţită care este capabilă, în premieră, să ajute la prevenirea coliziunilor pe timp de noapte. De asemenea, noua generaţie Fiesta oferă Sistemul de asistenţă activă la parcare cu parcare perpendiculară (Active Park Assist), care intervine la nevoie asupra frânelor pentru a preveni tamponări la viteze mici atunci când maşina se parchează automat.

Elementele de conectivitate includ sistemul audio premium B&O PLAY şi sistemul de conectivitate şi divertisment SYNC 3, integrat cu ajutorul unor ecrane tactile de înaltă rezoluţie cu diagonala de până la 8 inch.

Noua Fiesta prezintă un exterior nou stilat şi un interior revolu?ionar cu mai multe opţiuni de personalizare decât cele disponibile până acum în istoria modelului. Fiesta mai aduce pe piaţă primul său acoperiş panoramic retractabil din sticlă şi un caracter care implică plăcerea de a conduce.

Pentru a ne convinge de toate acestea am fost invitaţi să testăm noi înşine maşina, împreună cu reprezentanţii Napoca Rally Academy, echipa campioană, în exerciţiu, a titlului naţional la Raliuri. Ghidaţi de Bogdan Marişca şi însoţiţi de Vlad Cosma, Ionuţ Mureşan şi Sebastian Itu am pornit într-o caravană propriu-zisă, cu 10 autovehicule în coloană, pe un traseu care a cuprins şi porţiuni incluse în Raliul Clujului din acest an. Traseul a fost spectaculos, chiar dacă mie, personal, mi-a dat bătăi de cap răul de maşină. Fiesta, în altă ordine de idei, a păstrat o stabilitate de invidiat, în curbe. Autoturismele au făcut faţă cu brio provocărilor de pe drum, chiar dacă pilotul Bogdan Marişca nu le-a impus ritmuri de concurs. La final, însă, membrii NRA s-au declarat mulţumiţi de rezultatele maşinilor, iar noi am fost, de-a dreptul încântaţi de performanţele noului model.

Versiunile noii generaţii Fiesta, disponibile încă de când a fost lansată în România, includ stilata Fiesta Titanium, sportiva Fiesta ST-Line inspirată de modelele din gama Ford Performance, versiunea premium Vignale şi Fiesta Trend. Preţurile pornesc de la puţin peste 12 mii de Euro pentru varianta Trend cu motor 1.1 şi 70 de cai şi cresc în funcţie de versiunea maşinii şi în funcţie de dotările pentru care se optează. Cei care vor alege să trăiască, totuşi, un moment de Fiesta, se vor convinge că merită.

Şi asta nu pare a fi tot. Planurile de viitor apropiat în ceea ce priveşte acest model nu se opresc aici. Crossover-ul Fiesta Active – primul astfel de model din noua gamă Active care va fi extinsă în anii următori în linia de modele Ford - şi noua generaţie Fiesta ST cu motor de 200 CP vor completa gama şi vor intra în vânzare în cursul anului viitor, promit reprezentanţii Ford România.


Într-o continuă Fiesta, Ford are toate şansele de a se impune cu noua generaţieÎntr-o continuă Fiesta, Ford are toate şansele de a se impune cu noua generaţie
Într-o continuă Fiesta, Ford are toate şansele de a se impune cu noua generaţie
Într-o continuă Fiesta, Ford are toate şansele de a se impune cu noua generaţie
Într-o continuă Fiesta, Ford are toate şansele de a se impune cu noua generaţie

dle templates freefilm online


Categoria: Auto

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama