Asistent pentru nutriţie şi antrenament bazat pe inteligenţă artificială, made in Cluj

Autor: bianca.padurean din 17 septembrie 2017, Vizualizari: 10 856

Asistent pentru nutriţie şi antrenament bazat pe inteligenţă artificială, made in ClujO echipă de 15 specialişti în tehnologia informaţiei lucrează la dezvoltarea unei aplicaţii care are funcţia de consilier automat pentru sănătate şi nutriţie. Pentru dezvoltarea acestei aplicaţii, societatea Art Dynasty SRL din Cluj-Napoca a câştigat un proiect european nerambursabil, finanţat prin Programul Operaţional Competitivitate, Axa Prioritaraă 2 "Tehnologia Informatiei si Comunicatiilor (TIC) pentru o economie digitală competitivă", Obiectiv specific 2.2. „Creşterea contribuţiei sectorului TIC pentru competitivitatea economică”, Act?iunea 2.2.1 „Sprijinirea creşterii valorii adăugate generate de sectorul TIC şi a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”.


Interfaţa tangibilă pentru utilizator este un site adaptabil pentru dispozitivele mobile (tablete, laptopuri), însoţit de aplicaţia pentru telefoane mobile inteligente, dar nucleul produsului este sistemul sugestii bazat pe IA (inteligenţă artificială).

Sistemul IA este bazat pe învăţare. El este iniţial antrenat cu date statistice de intrare furnizate de consilierii de sănătate (nutriţionişti, antrenori de fitness, medicii generalişti etc.).

 

Website-ul cat şi aplicaţia mobilă oferă o interfaţă în scopul gestionării contului personal, înregistrării şi actualizărilor biometrice ale utilizatorului. Asistentul reprezentat de aplicaţia de mobil va furniza date biometrice la sistemul principal, folosind senzorii terminalului (timp de somn, activitatea fizică, starea vremii etc.). Aceste date sunt esenţiale pentru a oferi reţete alimentare/dietă şi planurile de exerciţiu fizic adaptate pentru utilizator.

 

Această aplicaţie se diferenţiază de cel folosite de brăţările obişnuite de monitorizare a activităţii prin faptul că se bazează pe competenţe solide şi personalizare detaliată, bazată pe profilul fiecărui utilizator. Sistemul se adresează persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 100 de ani, preponderant din mediul urban, cu deschidere către noile tehnologii.

 

articol-proiect-art.pdf

 

dle templates freefilm online


Categoria: Life Style

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama