Cartea care a revoluţionat educaţia pentru natură în lume vine în România, la Cluj

Autor: bianca.padurean din 6 octombrie 2017, Vizualizari: 596

Cartea care a revoluţionat educaţia pentru natură în lume vine în România, la ClujMarti 10 octombrie 2017 ora 18.00,va avea loc la Librăria Tutimi şi Titoc din Cluj Napoca - strada Baba Novac nr. 30- lansarea ediţiei în limba română a cărţii Sharing Nature for All Ages - Să împărtăşim bucuria naturii a lui Joseph Cornell. Publicată în 24 de ţări, cartea se adresează profesorilor, educatorilor de mediu, părinţilor, ghizilor şi tuturor celor care însoţesc şi facilitează experienţa grupurilor de adulţi sau copii în şi despre mediul natural.


“Pentru a crea o societate care iubeşte şi respectă cu adevărat mediul natural trebuie să le oferim tuturor cetăţenilor ei experienţe memorabile în natură, care să le schimbe viaţa”. Acesta este crezul lui Joseph Cornell şi al organizaţiei Sharing Nature International, cea care a creat o mişcare dedicată aprofundării relaţiei oamenilor cu natura o dată cu succesul din 1979 al primei ediţii a cărţii.

 

Pentru a aduce acest mesaj în România, la lansare va participa Greg Traymar, expert în educaţie de mediu, trainer şi director al Sharing Nature International. Lansarea face parte din proiectul educaţional naţional Să împărtăşim Bucuria Naturii desfăşurat în 2017 de SCHUBZ - Centrul de Educaţie pentru Dezvoltare Durabilă , împreuna cu LIDL pentru un viitor mai bun. “Am ales să edităm această carte în limba română în primul rând pentru a oferi inspiraţie şi noi instrumente de lucru profesorilor şi educatorilor care pot transmite copiiilor faptul că natura este baza vieţii pe Pământ.

 

În această perioadă în care problemele poluării şi schimbărilor climatice sunt parte din viaţa noastră în fiecare zi, noi considerăm că oamenii au nevoie să iubească şi să le pese de natură pentru a o putea proteja şi pentru a alege un mod de viaţă sustenabil” a declarat Mihai Dragomir, directorul SCHUBZ. Cartea introduce o metodă nouă de educaţie experienţială – Flow Learning – şi propune folosirea inspiraţiei şi a conectării cu lumea vie prin diferite activităţi şi exerciţii ca şi instrumente de deschidere şi de dezvoltare a legăturii cu sine şi cu natura. "Educaţia de calitate si respectul pentru mediu sunt două dintre domeniile pe care noi le considerăm cruciale pentru o societate sustenabilă şi în care noi investim constant. De aceea, parteneriatul cu SCHUBZ România a fost un pas firesc. Atât cartea în sine cât şi susţinerea educatorilor si profesorilor pentru a insufla copiilor responsabilitatea faţă de mediul înconjurător si a-i face sa descopere ce înseamnă, de fapt, să iubeşti natura, se subscriu demersurilor noastre din aceste două domenii", a declarat Cristina Hanganu, Director Comunicare & CSR Lidl România. La  lansarea cărţii vor participa Greg Traymar, director Sharing Nature International şi Mihaela Melinte, traducatoare ediţiei în limba română.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama