Primul Muzeu Virtual al Holocaustului, deschis la Cluj

Autor: Claudiu.Padurean din 9 octombrie 2017, Vizualizari: 952

Primul Muzeu Virtual al Holocaustului, deschis la ClujPrimul Muzeul Virtual al Holocaustului din lume a fost lansat la Cluj. El va funcţiona în cadrul institutului de studii iudaice din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai. Noul muzeu va funcţiona în tandem cu un alt muzeu al documentelor Holocaustului, care funcţionează în sediul institutului de iudaistică de pe strada Croitorilor din Cluj-Napoca.


Muzeul Virtual al Holocaustului a fost lansat în data de 9 octombrie, deoarece această dată este Ziua Naţională de Comemorare a acestei tragedii. Muzeul cuprinde documente şi mărturii care permit cercetătorilor şi publicului larg să studieze diferitele ipostaze ale Holocaustului, precum cele din zonele din Transilvania de Nord aflate sub ocupaţie maghiară în perioada 1940 - 1944, spune rectorul Universităţii Babeş-Bolyai, academicianul Ioan-Aurel Pop.

 

Muzeul Virtual al Holocaustului a beneficiat şi de donaţii importante. Una dintre ele a fost realizată de profesorul universitar Vasile Bogdan. El a fost adoptat la vârsta de doi ani de o familie de evrei. Părinţii adoptivi i-au relatat experienţele lor din timpul Holocaustului. Tatăl lui Vasile Bogdan a fost deportat la Dachau, iar mama sa a trecut prin infernul de la Auschwitz, spune profesorul universitar din Cluj.

 

Muzeul este structurat pe mai multe teme şi permite cercetătorilor un acces uşor la arhive valoroase. Aceste arhive vor continua să fie îmbogăţite prin munca cercetătorilor, spune iniţiatoarea muzeului, lectorul universitar Augusta Radosav.

 

Muzeul Virtual al Holocaustului va fi conectat cu alte instituţii din întreaga lume care studiază fenomenul Shoah-ului, inclusiv cu Institutul Yad Vashem din Israel sau cu Muzeul Holocaustului din capitala Statelor Unite ale Americii, Washington.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama