Peste 12.000 de persoane la prima ediţie #InClujiune

Autor: Claudiu.Padurean din 10 octombrie 2017, Vizualizari: 386

Peste 12.000 de persoane la prima ediţie #InClujiuneCentrul Cultural Clujean a lansat cu succes la finele săptămânii trecute proiectul #InClujiune, unul prin care instituţiile şi organizaţiile membre ale CCC s-au unit pentru a-i întâmpina pe noii studenţi ai Clujului. 12.000 de persoane s-au perindat în cele patru zile de eveniment prin spaţiile din oraş în care acesta a avut loc.


InClujiunea a debutat în Campusul Studenţesc Hasdeu, care a găzduit concerte live, proiecţii de film, spectacole de teatru, atelere şi dezbateri. Festivalurile TIFF şi Jazz in the Park, Opera Română, Filarmonica Transilvania, Reactor şi Institutul Francez au fost printre operatorii cultural care au ţinut să-i salute pe cei mai noi dintre clujeni chiar la ei acasă, în inima campusului. Tururile ghidate ale partenerilor de la Cluj Guided Tours au purtat doritorii prin zonele centrale ale oraşului şi au descris câteva dintre punctele esenţiale ale sale.

 

Sâmbătă şi duminică mâncarea şi voia bună s-au instalat pe strada Kogălniceanu, unde partenerii de la Street Food Festival i-au aşteptat pe pofticioşi cu un meniu generos de streetfood, în vreme ce pe scenă au urcat trupeleViţa de Vie, Moonlight Breakfast, Alexandrina, StraightfromtheBottle şi Quantum Drive. În premieră, curtea interioară a sediului central UBB s-a deschis pentru publicul larg şi a găzduit un târg de prezentare a asociaţiilor culturale şi studenţeşti din Cluj. Vizitatorii au putut afla informaţii din programele tuturor celor care şi-au expus activităţile şi programele dedicate tinerilor.

 

„A fost un debut foarte bun al unui proiect în care credem cu toţii, iar de la anul putem spera să avem implicate şi mai multe universităţi şi organizaţii culturale, pentru a transforma ediţia de toamnă a InClujiunii într-un eveniment tradiţional, care să celebreze Clujul Studenţesc la fiecare început de an universitar. Pentru viitor ne dorim să adăugăm de-a lungul anului şi alte ediţii speciale ale InClujiunii, destinate Alumnilor, expaţilor şi studenţilor străini. Şi sperăm să putem lansa chiar din 2018 o platformă online care să le ofere acestor comunităţii posibilităţi de exprimare şi de implicare în viaţa oraşului”, declară Ştefan Teişanu, directorul CCC.

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama