Mica remaniere: Shhaideh, Plumb şi Cuc pleacă până la urmă din guvern

Autor: Claudiu.Padurean din 13 octombrie 2017, Vizualizari: 365

Mica remaniere: Shhaideh, Plumb şi Cuc pleacă până la urmă din guvernMiniştrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb şi Răzvan Cuc au decis să demisioneze din funcţie, chiar dacă partidul îi susţinea în continuare. Anunţul a fost făcut joi seară, după mai bine de cinci ore de şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, potrivit RFI România.


"Nu vor să pună sub semnul întrebării posibilitatea ca PSD-ul să rămână la guvernare. (...)  Sevil Shhaideh a spus că vrea să aibă demnitate. Aproape toată lumea a plecat supărată. Nu voiau să le lase să iasă din sală. (...) Sevil a spus că nu mai poate duce această presiune infernală. Rovana e în aceeaşi situaţie." - a declarat liderul PSD, Liviu Dragnea, care a adăugat:

„Mihai Tudose e un premier bun, eficient. Cu greşelile lui. Am comunicat prost unul cu altul. Îmi asum. Cred că îşi asumă şi el. Nu mai putem face asemenea greşeli”, a spus Liviu Dragnea.

 

Ministrul Transporturilor ar fi demisionat pe fundalul unor greşeli de comunicare, susţine Liviu Dragnea: "Sunt lucuri pe care le-a făcut, dar nu le-a comunicat. Dacă Răzvan Cuc ar fi găsit ministerul aşa cum îl va găsi noul ministru al Transporturilor, roata se învârtea altfel. Pentru faptul că nu a putut să comunice că nu din vina lui au apărut întârzieri, şi-a asumat el şi şi-a prezentat demisia".

 

„Din păcate pentru unii prieteni nu a fost un război. (...) Încercăm ca învingător să fie partidul şi guvernul şi ţara„  a declarat şi premierul Mihai Tudose. 

 

Însă cum explică cei trei miniştri demisiile?

 

Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării şi vicepremier: "Mulţumesc membrilor CEx pentru toată susţinerea din această seară. Eu mi-am păstrat decizia pe care am luat-o ieri şi mi-am susţinut-o"

 

Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb: "Am spus clar că am luat o decizie, nu la cald, am cumpănit. (....) Nu am renunţat la demisie şi nu mă joc, sunt fermă în momentul în care iau o decizie. Vreau să le mulţumesc tuturor colegilor şi să îi rog pe toţi cei care sunt de bună credinţă să înţeleagă gestul nostru. Demnitatea este ceea ce ne rămâne"

 

Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor: ”Am luat decizia, mi-am menţinut decizia şi în cadrul CExN-ului. Mulţumesc tuturor colegilor pentru susţinere, dar asta e decizia pe care am luat-o".

 

Anterior, joi după-amiază, la CEx, Partidul Social Democrat îi reconfirmase pe cei trei miniştri pe care premierul Mihai Tudose i-a vrut plecaţi din guvern. Miniştrii Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Răzvan Cuc au primit susţinere în Comitetul Executiv Naţional,  la mai puţin de trei săptămâni după ce PSD a strâns rândurile în jurul primelor două, suspectate de corupţie în dosarul „Bellina”. 

 

PSD se reuneşte din nou, vineri la ora 12.00, pentru a discuta despe înlocuitorii miniştrilor demisionari. 

 

În guvern rămâne însă ministrul ALDE pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie, la rându-i în vizorul DNA.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama