Tinerii clujeni se întrec în cunoştinţe de cultură generală la cea de-a treia ediţie a Olimpiadei CuGeT

Autor: bianca.padurean din 27 octombrie 2017, Vizualizari: 1 006

Tinerii clujeni se întrec în cunoştinţe de cultură generală la cea de-a treia ediţie a Olimpiadei CuGeTMii de liceeni din Cluj-Napoca participă la prima etapă a Olimpiadei CuGeT, ediţia a treia. Un număr record de 31 de licee s-au înscris în competiţia care recompensează cunoştinţele de cultură generală cu premii în bani în valoare totală de 15.000 de lei. Olimpiada de Cultură Generală a Tinerilor Clujeni – CuGeT este organizată de Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj, cu sprijinul autorităţilor publice şi al mediului privat.

 


„Ne bucurăm să vedem un interes tot mai mare din partea tinerilor clujeni pentru Olimpiada CuGeT şi, implicit, pentru cunoaştere. În ultimele luni am primit multe mesaje din partea elevilor şi a părinţilor în care ne povesteau cum se pregătesc pentru competiţia din acest an şi cum vor să ajungă în finală şi să câştige. Considerăm că, prin acest proiect, contribuim la dezvoltarea gândirii tinerilor de azi şi ne asigurăm o bază de selecţie de înaltă calitate pentru angajările din anii următori la companiile pe care le conducem”, a declarat Mihaela Rus, preşedintele Asociaţiei Femeilor de Afaceri Cluj. 

 

Concursul se desfăşoară în patru etape succesive: etapa pe clasă, la care participă astăzi mii de elevi de liceu de la 31 de instituţii de învăţământ din Cluj-Napoca; etapa pe oraş, în 28 octombrie şi care se adresează tinerilor de 18-25 de ani, înscrişi prin intermediul site-ului competiţiei; semifinala, în 18 noiembrie, şi finala, care va avea loc în 25 noiembrie, sub forma unui show televizat, realizat în co-producţie cu TVR Cluj. 

 

Există trei categorii de vârstă: clasele IX şi X, clasele XI şi XII şi tinerii de 18-25 de ani. La fiecare categorie, câştigătorul locului I va merge acasă cu 2.500 de lei, cel de pe locul II cu 1.500 de lei şi ocupantul locului III cu 1.000 de lei. Întrebările din concurs acoperă arii diverse ale cunoaşterii, de la istorie, geografie şi ştiinţe ale naturii la muzică, film, europenism şi Cluj-Napoca. 

 

Olimpiada CuGeT este un proiect iniţiat de Asociaţia Femeilor de Afaceri Cluj. Co-organizator: Vitrina Advertising. Co-producător: TVR Cluj. Proiect realizat cu sprijinul: EXIMTUR. Parteneri oficiali: Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj, Primăria şi Consiliul Local Cluj-Napoca şi Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai”. 

 

Mai multe informaţii: www.cuget.afacj.ro, www.afacj.ro , www.facebook.com/afacluj

dle templates freefilm online


Categoria: Social / Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama