Mihai Logofătu, BITTNET: Companiile din România mizează tot mai mult pe clouding şi pe cybersecurity

Autor: Claudiu.Padurean din 23 noiembrie 2017, Vizualizari: 969

Mihai Logofătu, BITTNET: Companiile din România mizează tot mai mult pe clouding şi pe cybersecurityDezvoltarea economică din ultima perioadă a dus la creşterea cererii companiilor româneşti pentru noi tenologii din domeniul IT. Cu ajutorul acestora, companiile româneşti devin mai performante şi mai competitive pe piaţa globală. Reprezentanţii primei companii româneşti de IT listată la Bursa de Valori Bucureşti, BITTNET, afirmă că România se profilează drept lider regional în domenii precum clouding-ul ori cybersecurity, după cum a reieşit din discuţiile purtate în cadrul evenimentului AWSome Day, organizat la Cluj.

 

 


Creşterea economică a permis companiilor româneşti să se dezvolte şi în domeniul tehnologiei informaţiei. Cererea lor pentru noile tehnologii care le dinamizează activităţile a crescut foarte mult, indiferent de ramurile economice în care activează aceste firme. La rândul lor, companiile româneşti din domeniul IT au profitat de această dezvoltare pentru a oferi soluţiile necesare pentru domenii precum transporturi, logistică, energie sau producţie de alimente. Printre aceste soluţii se numără cloudingul, care le permite firmelor să îşi eficientizeze investiţiile în tehnologia informaţiei, spune reprezentantul primei companii româneşti de IT listată la Bursa de Valori Bucureşti, Mihai Logofătu, care este lider al pieţei de training din ţară. ”Am pregătit în aceşti 11 ani de când funcţionăm peste 15.000 de specialişti. Suntem singurul partener autorizat pentru producători de tehnologie precum Cisco, Oracle, Citrix. Suntem singurii care activăm în multiclouding şi oferim soluţiile de la Amazon Web Services şi Microsoft”, spune Mihai Logofătu.

 

El adaugă faptul că apariţia serviciilor de clouding a schimbat regulile pieţei. ”Trăim într-o lume a clounding-ului public, dominată de cei doi giganţi, Amazon Web Services şi Microsoft. Aceste informaţii sunt an de an măsurate şi comunicate de către Gartner, care publică un raport anual. Amazon este de cinci ani liderul pieţei”.

 

Investiţia în clouding le permite companiilor să nu cumpere platforme şi putere scumpă de calcul, ci servicii oferite de companiile de clouding, servicii care pot fi adaptate în funcţie de perioadele de vârf sau de scădere. De exemplu, companiile de comerţ electronic pot cumpăra putere suplimentară de clouding doar pentru Black Friday, iar în restul timpului să îşi păstreze investiţiile obişnuite. Însă, în afară de clouding, companiile româneşti au învăţat să investească şi în cybersecurity, mai spune Mihai Logofătu.

 

”Zona de cybersecurity este foarte fragmentată. Sunt foarte mulţi jucători, foarte multe tehnologii… Inclusiv clouding-ul are o componentă de securitate foarte importantă. Contrar opiniei publice, cloud-ul este mult mai sigur decât orice infrastructură. Atât Amazon, cât şi Microsoft dispun de cele mai bune tehnologii de securitate”, a spus Mihai Logofătu.

 

Aceste tendinţe au fost prezentate la Cluj în cadrul unui eveniment intitulat Awsome Day, care a reunit tineri profesionişti din domeniul tehnologiei informaţiei. BITTNET este una dintre cele mai dinamice companii româneşti din domeniul tehnologiei informaţiei. Compania a avut anul trecut o cifră de afaceri mai mare de trei milioane de euro. În primele şase luni ale anului 2017, cifra de afaceri a companiei a crescut cu 70 la sută, comparativ cu perioada similară din 2016. Anul trecut, profitabilitatea companiei a fost de aproximativ 10 la sută. Tot în 2016, BITTNET a reuşit să lanseze cu succes două emisiuni de obligaţiuni, iar o parte a capitalului astfel obţinut a fost investit în tranzacţia prin care compania a preluat firma Gecad Net de la antreprenorul Radu Georgescu.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama