Tot mai multe companii IT din Cluj, preocupate de atragerea liceenilor spre domeniul tehnologic

Autor: Claudiu.Padurean din 29 noiembrie 2017, Vizualizari: 575

Tot mai multe companii IT din Cluj, preocupate de atragerea liceenilor spre domeniul tehnologicCompaniile de IT din Cluj sunt preocupate tot mai mult de educarea tinerilor care studiază în liceele sau secţiile de informatică ale liceelor din oraş. De aceea, ele au lansat mai multe proiecte care vizează pregătirea tinerilor în domeniul noilor tehnologii. Astfel, liceenii au posibilitatea să studieze în şcoli profesionale din domeniul tehnologiei informaţiei ori să participe în stagii de practică în care să lucreze alături de profesionişti ai domeniului, să propună noi aplicaţii ori să dezvolte unele deja existente.


Creşterea calităţii educaţiei tinerilor care se pregătesc pentru a deveni profesionişti în domeniul tehnologiei informaţiei a devenit, în ultimii 15 ani, o preocupare constantă a companiilor clujene din domeniul IT. Ele doresc ca viitorii angajaţi să fie cât mai bine pregătiţi, pentru a putea lucra în echipele care dezvoltă proiecte complexe, cu valoare adăugată mare. De aceea, la Cluj, au apărut şcoli profesionale de IT, care funcţionează după un model francez. Aşa este Academy+Plus, unde pot studia gratuit elevi de liceu, studenţi ori tineri care au absolvit diferite facultăţi şi care doresc să se specializeze acum în IT, spune fondatorul acestei şcoli, Bogdan Herea.

 

Alţi tineri sunt implicaţi în stagii de practică prin intermediul cărora au ocazia să lucreze alături de profesioniştii din industria IT. Liceenii pot să propună noi proiecte ori să lucreze în cadrul celor deja existente. Clujul a devenit principalul pol de creştere în domeniul producţiei de software. În oraş, muncesc ori studiază pentru a lucra în domeniu aproximativ 20.0000 de persoane.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama