Cum au sărbătorit românii 1 Decembrie la Alba Iulia

Autor: bianca.padurean din 1 decembrie 2017, Vizualizari: 657

Cum au sărbătorit românii 1 Decembrie la Alba IuliaMii de persoane au participat, vineri, la Alba iulia, la manifestările prilejuite de ziua Marii Uniri, 1 Decembrie. Autorităţile locale au pregătit un program complex de manifestări, cu depuneri de coroane de flori, ceremonii religioase, parade militare, focuri de artificii şi concerte de muzică populară, dar şi rock.


 

Cetatea Albei Iulii a fost arhiplină, vineri, cu ocazia sărbătorii de 1 Decembrie. Cei prezenţi la manifestări au avut de ales între ceremoniile oficiale, cu depuneri de coroane de flori la statuile Regelui Ferdinand I şi Reginie Maria, lui Ion I.C. Bratianu, Iuliu Maniu sau Mihai Viteazul, şi ceremonia de pimire a soliilor din cetăţile de scaun, ce a avut loc în faţa Sălii Marii Uniri.


În Catedrala ortodoxă a Încoronării a avut loc un Te deum, urmat de o paradă militară pe bulevardul 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.


Sărbătoarea de la Alba Iulia a stat sub semnul gastronomiei: Marea Unire a Bucătarilor şi Festivalul Gustului Românesc au fost două dintre manifestările culinare organizate cu această ocazie.


Nu lipsesc nici focurile de artificii, nici concertele de muzică populară sau cele de rock.

 


 

 

 

 

dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama