Ţara îşi plânge Regele

Autor: Claudiu.Padurean din 16 decembrie 2017, Vizualizari: 891

Ţara îşi plânge RegeleSute de mii de oameni, după unele estimări, aproape un milion, după altele, şi-au plâns Regele şi l-au condus pe ultimul drum în Bucureşti. Unii dintre oameni au ajuns la Palatul Regal de vineri seara, au stat la coadă câte şapte - opt ore pentru a se putea reculege la catafalcul Regelui Mihai cel Bun, apoi au participat la procesiunea în care sicriul Regelui a fost dus de la Palatul Regal la catedrala patriarhală ortodoxă şi apoi spre Gara Băneasa.


Vineri seara, a avut loc o liturghie solemnă şi un recviem în catedrala romano-catolică Sfântul Iosif, oficiate de mitropolitul romano-catolic Ioan Robu, la care au concelebrat Nunţiul Apostolic, arhiepiscopul Miguel Maury Bunedia şi episcopul greco-catolic de Bucureşti, Mihai Frăţilă. Sicriul cu trupul pământesc al Regelui a plecat din Gara Regală Băneasa spre necropola de la Curtea de Argeş.

 

Din Cluj au participat la funeralii sute de oameni, printre care vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Istvan Vakar, membrii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, Clubului Monarhiştilor Clujeni, precum mulţi oameni simpli.

dle templates freefilm online


Categoria: Eveniment

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama