Rata şomajului continuă să scadă în România. Clujul, printre judeţele cu cea mai mică rată de şomeri

Autor: Claudiu.Padurean din 9 ianuarie 2018, Vizualizari: 420

Rata şomajului continuă să scadă în România. Clujul, printre judeţele cu cea mai mică rată de şomeriRata şomajului continuă să scadă în România. Potrivit reprezentanţilor Institutului Naţional de Statistică, datele disponibile la finalul lunii noiembrie 2017 arată că rata şomajului a scăzut la 4,7 la sută, una dintre cele mai scăzute din Uniunea Europeană.


Această rată a şomajului reprezintă o scădere faţă de luna octombrie 2017, când rata şomajului era de 4,9 la sută, şi faţă de septembrie 2017, când şomajul atingea un nivel de 5 la sută. Analiştii economici se aşteaptă ca rata şomajului să scadă în continuare, dar mai încet decât anul trecut, deoarece companiile îşi direcţionează eventualele surplusuri din bugetele de salarii spre mărirea retribuţiilor angajaţilor, astfel încât să acopere scăderea venitului net, provocată de trecerea contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului în cea a angajatului.

 

În judeţul Cluj, rata şomajului este de doar 2 la sută. Acest lucru deja provoacă probleme angajatorilor, care se confrună cu problema asigurării forţei de muncă.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama