Bază de date despre Centenar, realizată de BCU, UBB şi NTT DATA România

Autor: bianca.padurean din 22 ianuarie 2018, Vizualizari: 1 029

Bază de date despre Centenar, realizată de BCU, UBB şi NTT DATA RomâniaFacultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai şi compania NTT DATA România vor colabora pentru realizarea proiectului Transilvania 100+ al Bibliotecii Centrale Universitare „Lucian Blaga” din Cluj-Napoca.


Scopul proiectului realizat cu sprijinul Institutului StarUBB este constituirea unei baze de date ample şi a unei platforme online de vizualizare a datelor istorice care au ca idee centrală anul 1918 şi realizarea României Mari, dar care să pornească de la începutul secolului al XIX-lea şi să ilustreze modul în care, de-a lungul unor cicluri istorice, românii din Transilvania s-au raportat la acest important moment, transmit reprezentanţii UBB.

 

Proiectul presupune crearea unei aplicaţii web care va permite accesul la documente, imagini, manuscrise existente în baza de date a bibliotecii. Sistemul constituie o bibliotecă digitală, în care informaţiile vor fi mai uşor de găsit. Proiectul se derulează în perioada ianuarie-octombrie 2018, iar compania NTT DATA oferă studenţilor implicaţi burse de cercetare în valoare de 400 euro pe lună.

dle templates freefilm online


Categoria: Social

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama