UPNews.ro: Liderii partidului Momentum cer sprijinul USR pentru voturile maghiarilor ardeleni

Autor: Claudiu.Padurean din 5 februarie 2018, Vizualizari: 1 949

UPNews.ro: Liderii partidului Momentum cer sprijinul USR pentru voturile maghiarilor ardeleniLiderii partidului pro-european Momentum din Ungaria cer sprijinul USR pentru a-i mobiliza pe maghiarii din Transilvania care au dubla cetăţenie şi care vor putea vota la alegerile legislative din ţara vecină care vor fi organizate în acest an. Preşedintele acestui partid, Andras Fekete-Gyor, se află într-un turneu prin Transilvania, prin intermediul căruia încearcă să obţină voturile celor mai mult de o jumătate de milion de maghiari ardeleni înscrişi pe listele electorale din Ungaria, potrivit UPNews.ro.


”Ne-am întâlnit cu reprezentanţii USR vara trecută, când au venit la Budapesta. Terenul nostru comun a fost reprezentat de sentimentul pro-european pe care îl avem cei de la Momentum şi cei de la USR. De asemenea, ştim că USR îşi doreşte să ceară voturile alegătorilor maghiari şi noi le cerem să îşi facă politica şi în favoarea maghiarilor”, a spus Andras Fekete-Gyor.

 

Liderul partidului Momentum s-a întâlnit la Cluj cu preşedintele USR Cluj, Levente Elek. El a declarat că orice colaborară între cele două formaţiuni trebuie aprobată de conducerea naţională a USR.

 

Partidul Momentum a apărut în Ungaria ca o mişcare politică generată de o platformă civică. Acest partid a devenit una dintre cele mai critice voci faţă de premierul conservator Viktor Orban, preşedintele partidului eurosceptic FIDESZ.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama