Consilierul judeţean Marius Bălaj vrea cursuri de recalificare pentru moţi

Autor: Claudiu.Padurean din 8 februarie 2018, Vizualizari: 2 168

Consilierul judeţean Marius Bălaj vrea cursuri de recalificare pentru moţiTinerii din satele presărate prin Munţii Apuseni ar putea fi recalificaţi în domenii care ţin de prelucrarea lemnului. Iniţiativa îi aparţine unui consilier judeţean din Cluj, care crede că ar trebui dezvoltată o reţea de şcoli care să îi califice pe moţi în meserii precum cea de dulgher, de tâmplar sau de parchetar, pentru ca, astfel, tinerii să îi poată găsi mai uşor un loc de muncă. De asemenea, iniţiativa ar fi benefică, spun specialiştii în economie, şi pentru moţii ar vinde mai puţin cherestea, adică materie primă, şi mai multe cabane şi obiecte de mobiliar, adică produse finite, cu valoare adăugată mare.


Înăsprirea controalelor care vizează transporturile de buşteni a lipsit multe sate din Munţii Apuseni de o sursă de câştig ilicită, dar bănoasă. Mulţi tineri care obţineau mulţi bani din tăierea ilegală a pădurilor au rămas pe drumuri, de aceea, consilierul judeţean Marius Bălaj este de părere că este nevoie de dezvoltarea unor şcoli care să ofere adolescenţilor şi tinerilor şansa să înveţe meserii care au căutare.

 

Experţii în educaţie cred că învăţământul profesional în mediul rural poate reprezenta o soluţie şi pentru criza de forţă de muncă cu care se confruntă tot mai des companiile care vor să investească în Transilvania.

dle templates freefilm online


Categoria: Politica

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama