Horia Nasra: Proiectia bugetara propusa de Lojigan este o gluma proasta! PNL si-a dorit la Campia Turzii sa inchida gura opozitiei. Planul a esuat, grupul e unit!

Autor: invitati din 15 februarie 2018, Vizualizari: 2 991

Preşedintele PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, consideră că proiecţia bugetară gândită de primarul Câmpiei Turzii şi majoritatea liberală este „o glumă proastă”. De asemenea, liderul social-democraţilor clujeni a mai declarat că la Câmpia, PNL şi-a dorit să „închidă gura opoziţiei” dar „planul a eşuat, grupul e unit!”.


 

Proiecţia bugetară prezentată de Lojigan şi liberalii din Câmpia Turzii este o glumă proastă. Practic liberalii gândesc funcţionarea oraşului, la nivelul anilor `90: Aproximativ trei milioane de euro pe an îi costă pe cetăţenii din Câmpia Turzii salariile din primărie, apoi modernizarea site-ului primariei ne va costa 540 de milioane de lei vechi, o jumătate de miliard. Şocant dar adevărat, Lojigan propune organizarea Festivalului peştelui, acesta urmând a fi finanţat cu 26 000 de mii de euro!” a declarat Horia Nasra.

 

Deputatul a comentat proiecţia bugetară, după ce colegii săi, consilierul judeţean Petre Pop, consilierii locali, Monica Uiorean şi Gabriel David au demontat bugetul pe butuci propus de PNL şi Lojigan: „Oameni buni, în bugetul de venituri şi cheltuieli pentru anul 2018 pentru modernizarea site-ului oficial al primăriei, este prinsă suma de 540 de milioane de lei vechi. Nu ştiu ce vor sa faca cu atâţia bani, poate un site “HD sau 4 k” în care să ne supună poveşti facebook.  Eu cred că pentru şefii din primarie este foarte important facebook-ul de aceea cheltuiesc atâţia bani pentru un site, iar la o şcoală din Câmpia Turzii alocă doar 150 de milioane de lei. Ca o concluzie personală, avem o primarie pe care cetăţenii din Câmpia Turzii nu şi-o pot permite. O primarie care ne costă pentru a funcţiona, 7 milioane de euro pe an. Voi aţi vota un astfel de buget?” a declarat Gabriel David.

Monica Uiorean a scos în evidenţă cele trei milioane de euro, care anual îi costă pe cetăţenii din Câmpia Turzii salariile primăriei: „Cetăţenii din Câmpia Turzii trebuie informaţi corect, trebuie să cunoască realitatea, din bugetul pe anul 2018 salariile din primărie îi vor costa aproximativ 3 milioane de euro. Cu alte cuvinte, ar trebui să beneficieze de servicii de o calitate lux. Lunar, suma pe care cetatenii contribuabili o dau din buzunarul propriu este de aprox. 11 miliarde lei vechi pentru a plăti salariaţii din administratia locală. O întrebare pe care ne-o punem este, de ce atâţia bani si dacă merită. Probabil am fi tentaţi sa spunem ca PSD-ul a ridicat grila de salarizare, ceea ce este adevărat, numai că PSD-ul nu a spus câti oameni trebuie să angajeze o primarie a unui oras de nivelul Câmpiei Turzii, nici să înfiinţeze începând cu anul 2016, patru funcţii de directori executivi, posturi pentru poliţia locală, pentru a satisface nevoile de partid a postacilor PNL. Oameni fără experienţă, care ne înjură zilnic pe reţelele de socializare, oameni cu o igienă publică precară şi care au posturi călduţe în primărie. 

Am cerut astăzi în sedinţa de comisie să fim informaţi asupra angajărilor făcute în perioada 2016-2018 şi cât ne costă aceste angajări, care este impactul asupra bugetului. O să rămânem surprinşi.  Nu cred că cetăţenii din Câmpia Turzii merită să plătească 7 milioane de euro şi să aibă un oraş murdar si prost gospodărit!”.

Nu în ultimul rând, Petre Pop s-a declarat consternat, pe bună dreptate, cu privire la costurile ce privesc organizarea Festivalului Peştelui: „Primăria în căutarea ,,peştişorului de aur"? Festivalul peştelui organizat cu 26 000 de mii de euro! Am impresia că cei care ne conduc astăzi oraşul sunt în căutarea peştisorului de aur, pentru a le îndeplini o dorinţă şi anume aceea de a mai câştiga un mandat, probabil fiind conştienţi că doar printr-o minune îi mai aleg cetăţenii din Câmpia Turzii. Analizând cu interes propunerea de buget pentru anul 2018, am observat că la capitolul cheltuieli este cuprinsă suma de 1,2 miliarde de lei vechi, (26 000 de mii de euro) pentru organizarea unui festival al peştelui la Complexul Trei Lacuri. La un calcul simplu, vă daţi seama ce chermeză reuşesc să facă mai ales că, au experienţa din anii trecuţi când conduceau cantina socială printr-un membru PNL marcant, care asa de bine a administrat-o că s-a trezit cu dosar penal pentru delapidare. Posibil, tot întâmplator, acelaşi membru PNL, era organizatorul gazdă al petrecerilor de partid. Deci au un CV bun, bani gârlă, experţi în ihtiologie, specialitatea ,,lavabilă savana", de asemnea.  Lăsând gluma la o parte, sunt de părere că banii publici nu trebuie risipiţi cu atâta uşurintă pe activităţi fără o finalitate concretă care sa aducă un plus de valoare administraţiei locale, mai ales că acest buget a fost întocmit fără o consultare publică reală”.

 

dle templates freefilm online


Categoria: VOX POLITICA

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama