Tradiţiile nipone, omagiate la Muzeul Etnografic al Transilvaniei

Autor: Claudiu.Padurean din 19 februarie 2018, Vizualizari: 947

Tradiţiile nipone, omagiate la Muzeul Etnografic al TransilvanieiMuzeul Etnografic al Transilvaniei găzduieşte o expoziţie dedicată Japoniei. Tradiţiile nipone sunt onorate prin prezentarea celei mai mari colecţii de obiecte japoneze aduse vreodată la Cluj. Expoziţia va rămâne deschisă până în 18 martie.


Expoziţia Tradiţii Nipone prezintă o mare varietate de kimonouri pentru toate anotimpurile, vârstele si ocaziile (inclusiv spectaculoase kimonouri de nuntă), accesorii vestimentare, katane, dar şi o multitudine de obiecte legate de ritualurile de sărbătoare, de festivaluri, dar şi de viaţa cotidiană a japonezilor.

 

Obiectele au fost puse la dispoziţia vizitatorilor de către organizatoare, cu sprijinul ambasadei Japoniei la Bucureşti şi a comunităţii japoneze din Cluj-Napoca. Expoziţia îşi doreşte să familiarizeze publicul cu patrimoniul cultural al uneia dintre marile naţiuni ale lumii, care ştie să îşi aprecieze şi să îşi păstreze tradiţiile, reprezentând, din acest punct de vedere, un model recunoscut pe plan mondial şi un exemplu de urmat. În acelaşi timp, expoziţia Tradiţii Nipone este prima dintr-o serie de manifestări prin care Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi partenerii săi îşi propun să aducă cultura japoneză mai aproape de publicul din România”, spun reprezentanţii muzeului clujean.

 

dle templates freefilm online


Categoria: Cultura

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama