Jeffrey Sachs: O nouă criză s-ar putea naşte în Statele Unite ale Americii

Autor: Claudiu.Padurean din 10 martie 2018, Vizualizari: 1 506

Jeffrey Sachs: O nouă criză s-ar putea naşte în Statele Unite ale AmericiiPoliticile economice ale Guvernului american sunt greşite şi, în timp, ar putea genera o nouă criză economică. Afirmaţia îi aparţine profesorului Jeffrey Sachs, de la Universitatea Columbia din Statele Unite ale Americii, care a devenit Doctor Honoris Causa al Universităţii Babeş-Bolyai.


Profesorul Jeffrey Sachs este de părere că economia mondială trebuie să se bazeze pe dezvoltare sustenabilă, în special pe surse regenerabile de energie. El a criticat la Cluj deciziile economice ale preşedintelui american Donalt Trump. În acest context, a fost întrebat când crede că va izbucni următoarea criză economică.

 

”Păi, dacă va începe, din păcate, s-ar putea să ia naştere în Statele Unite din cauza faptului că politicile guvernului american sunt eretice şi problematice. Putem vedea acest lucru în noile politici favorite ale preşedintelui Statelor Unite, care sunt o violare a legilor internaţionale şi care ar putea crea un mediu foarte dificil. Este foarte surprinzător şi ne arată că, uneori, noi înşine putem fi duşmanii noştri cei mai răi, pentru că economia mondială funcţionează destul de bine, însă vin şocurile care nu au nici o bază în realitate, ci doar în decizii proaste luate de politicieni. Iar acestea sunt o sursă de probleme. Nu m-aş simţi foarte confortabil cu această perioadă a economiei mondiale până când este mai bine direcţionată cu siguranţă spre dezvoltare sustenabilă. Ştiţi că în Statele Unite, de exemplu, nu sunt doar fricţiunile legate de comerţ provocate de preşedinte, ci şi faptul că încearcă să ducă Statele Unite în direcţia greşită în domeniul energiei prin promovarea combustibililor fosili în locul energiei regenerabile”, a spus reputatul economist american.

 

De asemenea, profesorul american Jeffrey Sachs a răspuns că există şi alte riscuri pentru economia globală. ”Aceasta este, de asemenea, îngrijorător, pentru că avem nevoie de o nouă direcţie globală pentru economia mondială. Şi ar trebui să avem a doua economie a lumii - după unele măsurători, este chiar prima economie a lumii, pentru că China şi SUA sunt pe primele două locuri, dar care e prima depinde de definiţie, dar categoric nu ar trebui să avem Statele Unite care se mişcă în direcţia greşită. Sunt alte riscuri ciclice, pentru că redresarea economică a lumii se bazează pe bani obţinuţi relativ uşor de la băncile centrale, iar acum acest flux se subţiază. Deci întotdeauna trebuie să fim prudenţi în legături cu noile bombe care pot să apară pe drum şi ar trebui să evităm provocările. Şi de aceea deciziile legate de comerţ ale domnului Trump sunt atât de nesănătoase. Şi sper că mesajele pe care le primeşte chiar din propriul său partid politic îl vor descuraja pe preşedinte să meargă în această direcţie greşită”, a mai spus Jeffrey Sachs.

dle templates freefilm online


Categoria: Economie

Ati intrat ca userul nelogat. Va rugam sa intrat in cont-ul d-voastra.
Va recomandam sa va inregistrati daca nu aveti cont.


Reclama

Reclama